To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - układ wydechowy w 2.4 ,a 2.5 v6 ? różnice ?

kubczas - 06-03-2014, 12:21
Temat postu: układ wydechowy w 2.4 ,a 2.5 v6 ? różnice ?
Ma ktoś szczegółowe rysunki tych układów, czy różnice są bardzo duże ? Średnica obu wydechów ?

Myśle nad modernizacją dolotu i układu wydechowego w moim 2.5 v6. Na zagranicznych aukcjach można dostać dedykowane zestawy do Galanta 2.4l. Nie wiem czy dużo będzie roboty, czy w ogóle jest sens. Myślałem też o wydechu z Eclipse 3.0 v6.

Jestem spawaczem więc jakies nie wielkie modernizacje moge przeprowadzić sam, ale oczywiście są pewne granice :)

Tutaj np. jest wydech uniwersalny do Eclipse z silnikami 2.4 i 3.0, dlatego zastanawiam sie czy taki zabieg w galancie ma sens

http://www.topendpower.pl...l+v6+01-05.html

arturj123 - 06-03-2014, 13:12

Nie wiem jak jest w przypadku różnic 2.4, a 2.5V6, ale np. 2.0-2.5V6 były inne średnice tłumika środkowego i końcowego.

Według mnie i nie tylko mnie wymiana wydechu, układu dolotowego to nieopłacalny interes.
Nie przybędzie wiele KM w stosunku do wydanych pieniędzy.

Jeśli już chcesz zaszaleć to pobaw się w rzeźbę układu z "kwasówki", pojawiają się pytania co z katalizatorem itp. Jeden z użytkowników wymieniał na sportowy Magnaflow. Temat poniżej.
MKV
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=900

Tłumik końcowy łatwo dostępny do V6 to UlterSport, można trafić także na Remusa (mam takowy) oraz Magnaflow.

Torp12 - 06-03-2014, 13:17
Temat postu: Re: układ wydechowy w 2.4 ,a 2.5 v6 ? różnice ?
Ten od Eclipse ni jak nie będzie pasował bo to przecież inna buda/podłoga... I cena 3000 tyś zł.

Za 2600 masz robiony specjalnie dla Ciebie w El-Tecu, albo jakiejś innej firmie bliżej Ciebie która robi wydechy.

kubczas - 06-03-2014, 13:54

tego za 3000zł oczywiście nie planowałem kupować, podany był dla przykładu.

ktoś wie z jakiej rury(średnica) wykonany jest oryginalny układ wydechowy do galanta 2.5 V6 ?