To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Drążek kierowniczy i jego osłona

Hornet - 10-03-2014, 21:45
Temat postu: Drążek kierowniczy i jego osłona
Witam
Od jakiegoś czasu coś mi dziwnie "pukało" przy mocnym skręcie w lewo, nie zawsze, ale jednak. Dzisiaj udałem się na stację i znaleziono pukacza - osłona ślizga się po drążku kierowniczym, a pukanie to moment w którym przechodzi przez zwężenie. Diagnosta nie wiedział, ja też nie wiem, w którym miejscu należy przymocować osłonę - przed, za czy w tym zwężeniu? Drążek był wymieniany (wsadzono YAMATO I35035YMT), a na drugim nic nie widać...
Robota się wydaje prosta i chcę to zrobić sam, ale naszła mnie wątpliwość, czy nie powinno się zajrzeć pod osłonę, czy się jakiś shit nie dostał. No i czy zwykła skręcana opaska będzie dobra?

robertdg - 10-03-2014, 22:05

Osłona drązka ma być osadzona we wgłebieniu na opasce spręzynowej, może być tak, że zamienny drazek nie ma odpowiedniego wymiaru w miejscu osadzenia osłony gumowej. Opaska ślimakowa może być ale nie może tez być za mocno skręcone gdyż podczas reguklacji zbiezności może się oberwać osłona gumowa, można też spróbowac zastosowac plastykową opaske montażową. Dostać sie pod nia nic nie powinno ale można to zweryfikować
Fiodor2000 - 29-05-2015, 10:20
Temat postu: drążek kierowniczy
Witam,

Przyszedł czas na wymianę prawego drążka kierowniczego i końcówki drążka .
Mam pytanko. Jakiego producenta wybrać przy zakupie tych części ( zachowując rozsądną jakość i cenę) ?

Pozdrawiam

plecho1 - 29-05-2015, 10:33

CTR albo TRW albo 555.
sla - 29-05-2015, 11:01

O ile dobrze pamiętam to oryginalny nie jest w jakiejś wygórowanej cenie, a aktualnie w ramach przeglądu wiosennego są bonifikaty 25% na części.
Hornet - 29-05-2015, 17:45

Drążek Yamato z końcówką TRW służy mi jak na razie prawie 2 lata (20 kkm) i nie zanosi się na padnięcie w najbliższym czasie. Końcówki 555 montowałem w starszym (CB4W) miśku i też było ok. Ceny moim zdaniem przystępne.
rudi88 - 29-05-2015, 22:58

Ja zakładałem drążek i końcówkę CTR. Po przebiegu 110 tysięcy wymieniam na dniach końcówkę też na CTR.