To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Zmiany w dziale sport-inne

igi - 29-01-2007, 12:41
Temat postu: Zmiany w dziale sport-inne
Kolega harpagan zaproponował małe zmiany w tym dziale (KLIK TUTAJ PO SZCZEGÓLY ).

Ponieważ niewiele osób wypowiedziało się w tamtym temacie zrobimy ankiete tutaj :P

Opcji jest 4. Ankieta trwa 6 dni. Proszę o zaznaczenie i wypowiedzenie się za lub przeciw

aha no i nie strzelać do posłańca :mrgreen: :P

Anonymous - 29-01-2007, 12:50

Kopana i typer razem + inne sporty.
sruba - 29-01-2007, 13:47

slo_mo napisał/a:
Kopana i typer razem + inne sporty.

tez tak mysle

Anonymous - 29-01-2007, 15:23

Uwazam ze jest dobrze tak jak jest i nie potrzeba zmian :mrgreen:
akbi - 29-01-2007, 17:28

a ja myślę, aby zrobić osobno tylko typera, bo z czasem ... jak będzie okazja, możemy typować nie tylko na "kopaną"
następnie osobno motoryzacyjne oczywiście i osobno pozostałe sporty (w tym "kopana")

Anonymous - 29-01-2007, 20:00

Mysle ze w innych dziedzinach sportu TYPER nie wypali - ale to tylko moje zdanie :wink:
Marcin-Krak - 29-01-2007, 20:02

Ja myślę że piłkę nożną oddzielić od innych sportów. Bo w sumie o piłce piszemy najwięcej. Jak będzie osobno - będzie można zrobić więcej różnych tematów.
Typer jeśli ma być coś więcej niż tylko piłka nożna - to też zrobiłbym osobny dział - jesli nie - to zeby był przy piłce nożnej. :mrgreen:

akbi - 29-01-2007, 20:25

Meteo napisał/a:
Mysle ze w innych dziedzinach sportu TYPER nie wypali - ale to tylko moje zdanie :wink:

hm... chyba niestety masz rację ... ale widzę, widzę promyk światła .... :!:

Co byście powiedzieli na typowanie zajmowanych miejsc przez Roberta Kubicę w F1 :?:

Marcin-Krak - 29-01-2007, 23:53

akbi napisał/a:
Co byście powiedzieli na typowanie zajmowanych miejsc przez Roberta Kubicę w F1

No jest to propozycja godna uwagi. :D
A jak się zaznie kolejna edycja tańca z gwiazdami to będziemi typować kto odpadnie :?: :P :mrgreen:
Bo w końcu bukmacherzy :wink: tym tropem poszli - może wtedy znalazły by się też typerki :mrgreen: - bo co raz więcej kobiet na forum widzę :D

igi - 30-01-2007, 08:20

akbi napisał/a:

tylko że to w dziale sporty motorowe :!:

akbi - 30-01-2007, 08:22

igi napisał/a:
akbi napisał/a:

chyba że, w dziale sport stworzymy dział "Typerzy"

igi - 30-01-2007, 08:27

akbi napisał/a:
igi napisał/a:
akbi napisał/a:

chyba że, w dziale sport stworzymy dział "Typerzy"

Nie wiem czy nie przekombinujemy z ilością for, podfor itp. Część ludzi będzie chciało gadać o Kubicy w sportach motorowych i tam typować (może nie w takim stopniu jak my z piłeczką). Eh nie wiem czy nie przekominowaliśmy :?

sruba - 30-01-2007, 09:35

igi ma racje - jezeli mamy wykonac jakis ruch, to musi byc on stonowany i dobrze przemyslany (nic na hurrrrra).
mysle, ze podzial motorowe-kopana+typer-inne, jest dobry
z drugiej strony (po glebszym przemysleniu), to co mamy teraz, tez jest dobre.
tematy sa w miare czytelne (pisze tu o "innych", bo do motorowych nie zagladam :mrgreen: ) a uklad forum jest przejrzysty (mamy przeciez kilka tematow skopanych, mamy skoki, siate, zuzel, teraz reczna - jest dobrze)...

co do innych typerow (kosz, zuzel, hokej, f1) mozna oczywiscie potypowac, niemniej jest to bardzo trudne z technicznego punktu widzenia - w pilce "rozstrzal" wynikow jest skromny, zadko sie zdarza, zeby padlo wiecej niz 3 bramki dla jedej druzyny, a wyniku 8:1, czy 4:3, to chyba jeszcze tu nie mielismy (co w hokeju ma bardzo czesto miejsce). zuzel i kosz to wogole abstrakcja - moznaby tylko typowac na zasadzie rozstrzygniecia, zas co do Kubicy, nalezaloby chyba stworzyc punktowane granice bledu :wink: bo moze sie okazac, ze nikt nie trafi konkretnego miejsca...
zreszta, czy nie rozmienimy sie na drobne w ten sposob ?

i moze niech zostanie tak jak jest.

akbi - 30-01-2007, 11:58

Sruba napisał/a:
zas co do Kubicy, nalealoby chyba stworzyc punktowane granice bledu :wink: bo moze sie okazac, ze nikt nie trafi konkretnego miejsca...

wg mnie zasada byłaby prosta
w sumie jeździ 24 zawodników - więc maksymalna różnica w miejscach (pkt) może być 23
jeśli ktoś trafi dokładnie miejsce, które zajmie Kubica w wyścigu - proponuje aby dostał 20 pkt
za rozbieżność o 1 pozycję - 2 pkt mniej - czyli 18 pkt ... itd

w ten sposób, skrajnie słabe (nietrafione) wyniki nie będą punktowane.

co do typowania innych dyscyplin to chyba nie ma sensu, bo zainteresowanie nie jest zbyt wielkie

sruba - 30-01-2007, 13:11

akbi napisał/a:
wg mnie zasada byłaby prosta
w sumie jeździ 24 zawodników - więc maksymalna różnica w miejscach (pkt) może być 23
jeśli ktoś trafi dokładnie miejsce, które zajmie Kubica w wyścigu - proponuje aby dostał 20 pkt
za rozbieżność o 1 pozycję - 2 pkt mniej - czyli 18 pkt ... itd

w sumie tak moznaby zrobic.
ale punktacje proponowalbym taka:

0 (czyli trafinie zajetego miejsca) - 24 pkt.
1 (czyli rozbieznosc o 1 miejsce) - 20 pkt
2 (czyli rozbioeznosc o 2 miesjca)- 16 pkt
3 - 14
4 - 12
5 - 10
6 - 8
7 - 6
8 - 4
9 - 2
10 - 1
11> - 0