[02-06]Lancer CS0 - [CS3A 1.6] Gniazdo zapalniczki
mdebowczyk - 13-03-2014, 11:11 Temat postu: [CS3A 1.6] Gniazdo zapalniczki Hej, czy ktoś wie jak sie dobrać do gniazda zapalniczki - poprzedni właściciel podobno kazał je odłączyć w serwisie i chciałem podejrzeć czy wystarczy tylko podłączyć przewody czy może cała instalacja jest wyciągnięta
Anonymous - 13-03-2014, 11:47 Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki
mdebowczyk napisał/a: | Hej, czy ktoś wie jak sie dobrać do gniazda zapalniczki - poprzedni właściciel podobno kazał je odłączyć w serwisie i chciałem podejrzeć czy wystarczy tylko podłączyć przewody czy może cała instalacja jest wyciągnięta | Przy odrobinie szczęścia, może uda Ci się dotrzeć do okablokowania zapalniczki przez popielniczkę. Wyjmij popielniczkę i po prostu zajrzyj. Jeśli nie, czeka Cie demontaż całej konsoli środkowej. Najpierw dwa wkręty w schowku, podnieść tylną część konsoli, odkręcić dwa wkręty na styku obu części konsoli, potem jeszcze dwie plastikowe spinki przy nogach w dole konsoli i możesz zdjąć resztę o dobrać się od spodu do gniazda zapalniczki.
mdebowczyk - 02-04-2014, 22:52
Rozebrałem konsolę i okazało się, że kable są podłączone. Co jeszcze mogę zrobić żeby sprawdzić instalacje zapalniczki - czy jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za to gniazdo (gniazdo w bagażniku działa bez problemu)?
Bizi78 - 02-04-2014, 23:23
W nowszym modelu lancera CY są dwa bezpieczniki w kabinie do zapalniczki i gniazda.
Warto zajrzeć do skrzynki bezpieczników w aucie.
mdebowczyk - 02-04-2014, 23:37
A jaką ikonkę będzie miała zapalniczka - w komorze silnika nic mi nie pasowało
Bizi78 - 03-04-2014, 00:07
Sprawdź w kabinie .
Tutaj masz jak wyglądają ikonki z opisem w lancerze CY:
mdebowczyk - 04-04-2014, 14:56
Super, rozebrałem całą konsole a okazało się, że winny był przepalony bezpiecznik
Bizi78 - 04-04-2014, 19:24
Bo podstawa przy awariach elektrycznych to sprawdzić najpierw wszystkie bezpieczniki .
|
|
|