Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Skrzynia biegów, reduktor czy sprzęgło?
nytsug - 18-03-2014, 12:04 Temat postu: [I 2.0] Skrzynia biegów, reduktor czy sprzęgło? Szukam pomocy na forum bo już szlag mnie trafia.
Jechałem Outkiem, wrzuciłem jedynkę, następnie dwójka puszczam sprzęgło a auto nie jedzie. Brak napędu, toczyło się tak jak na luzie z wbitym drugim biegiem. Nie ciągnie ani na tył ani na przód, biegi wchodzą bez używania sprzęgła a samochód po wrzuceniu biegów i dawaniu gazu pokazuje prędkość na prędkościomierzu. Odrzucam skrzynię rozdzielczą(reduktor) bo by chyba ciągnął na przód, pozostaje skrzynia albo sprzęgło moim zdaniem. Co obstawiacie?
elektryk - 18-03-2014, 13:07
IMHO jak padnie DOWOLNY dyferencjał to nie ma wogóle napędu, bo centralny przekarze całą moc na ten który ma mniejszy opór, czyli uszkodzony dyfere lub uszkodzoną pół-oś.
nytsug - 18-03-2014, 13:09
Kurde przeglądam tego manuala i patrzę gdzie to mogło puścić. Sam już głupi jestem.
elektryk - 18-03-2014, 13:47
nytsug napisał/a: | Kurde przeglądam tego manuala i patrzę gdzie to mogło puścić. Sam już głupi jestem. | A może trzeba by na podnośnik wszystkie 4 koła do góry i pokręcić nimi ręcznie?
nytsug - 18-03-2014, 13:57
Mechanizm różnicowy jest i nic tak nie zobaczysz. Nic skrzynię wyjąć i będzie wiadomo;/
[ Dodano: 24-03-2014, 22:14 ]
A jednak reduktor poszedł. Ścięło wieloklin wchodzący do skrzyni. Szukam używki;/
|
|
|