[04-13]Colt CZx - Kasowanie błędów
mebartek - 20-03-2014, 11:54 Temat postu: Kasowanie błędów Cześć,
powiedzcie mi czy w Colcie check engine znika automatycznie po pewnym czasie od momentu usunięcia danej usterki czy trzeba go kasować przez podpięcie do kompa ?
(w moim przypadku błąd pochodził od drugiej sondy lambda - usunięty katalizator i takie tam...)
Mam do tej pory tylko doświadczenie z oplem gdzie check po pewnym czasie znika.
Dzięki z góry za odpowiedzi...
robertdg - 20-03-2014, 17:45
Jezeli usterka zostanie usunieta to CE powinno zgasnąc, czasami jednak trzeba mu pomóc
michal84 - 28-04-2014, 16:40
robertdg napisał/a: | Jezeli usterka zostanie usunieta to CE powinno zgasnąc, czasami jednak trzeba mu pomóc |
Jaki interfejs polecacie do Colta?
tomusn - 28-04-2014, 21:12
u mnie podłączałem CDIF - kasowałem błąd czujnika poduszki
mebartek - 05-05-2014, 15:17
tomusn napisał/a: | u mnie podłączałem CDIF - kasowałem błąd czujnika poduszki |
Okazuje się że po usunięciu usterki błąd sam znika po jakimś czasie (chyba 4 dni w tym przypadku).
Akurat tutaj chodziło o checka po założeniu "nowego" katalizatora.
tokyo - 05-05-2014, 22:48
Witam
Bledy znikaja od 4 - 6 razy poprawnych odpalen silnika i pracy za kazdym razem przez dluzszy czas. Tak jest z kazdym miskiem jest to procedura serwisowa.
UWAGA. Odnosnie uniwersalnych interfejsow:
Mialem juz 7 coltow w ktorych po podlaczeniu uniwersalnego interfejsu wysypywal sie sterownik silnika - po prostu autko stawalo i koniec nie odpalilo.
Jak wam to sie zdazy nalezy podpiac go pod fabryczny interfejs i wgrac nowy soft, poniewaz colt nie odpali i bedzie pokazywal kluczyk
|
|
|