To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] Wymiana linki hamulca ręcznego

MarPod - 20-03-2014, 13:57
Temat postu: [MSS ALL] Wymiana linki hamulca ręcznego
Czy ktoś wie ile kosztuje u mechanika wymiana linki hamulca ręcznego? mój hamulec ręczny już dogorywa (nie trzyma dobrze) i pora wymienić linkę, czy to jest duże przedsięwzięcie?
eve1988 - 20-03-2014, 17:12

A czy to napewno linka? może klocki lub okładziny dokonały zywota...
cakp - 20-03-2014, 22:01

To chyba nie linka od hamulca ręcznego w rowerze:)Podjedz do mechanika niech sprawdzi czy Ci się zaciski nie zapiekły tłoczki itp. Albo tak jak mówi kolega okładziny do wymiany.Być może łapie tylko na jedno koło. Po prostu powiedz że słabo łapie ręczny i już sprawdzą wszystko. Dla twojego spokoju możesz podjechać na hamownie w miejscu gdzie dajesz auto na przegląd i Ci powiedzą naktóre koło łapie mniej lub wcale.
TOMEK02 - 04-08-2014, 14:35

Witam właśnie jestem po wymianie linek hamulca ręcznego kosztowało mnie to 100 zł-hamulce bębnowe
Jeśli chodzi o wymianę to sporo dłubania-demontaż to wszystko co znajduje się pod bębnem hamulcowym to oczywiste,do tego trzeba wybebeszyć cały tunel,odkręcić całą tylną kanapę-wyjąć albo przesunąć do bagażnika,odwinąć dywan(nie mowię o wycieraczce) i pod dywanikiem są mocowania które trzeba odkręcić-to tak w wielkim skrócie