To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Dziwna sytuacja - nie odpala

wojtek2310 - 22-03-2014, 11:33
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Dziwna sytuacja - nie odpala
Witam
Pewnego pięknego dnia miałem małą stłuczkę zjechałem cari do domu ( na kołach, normalnie jechała) zamknąłem na pilot(centralny działał) . Po pewnym czasie chcąc ją otworzyć klikam na pilot i nic, ok otworzyłem kluczykiem centralny nie zadziałał. Chcę ją odpalić kręcę (nagle kolega na podwórko mówi, ze był strzał - ja tego z kabiny nie słyszałem) ale zero reakcji. Rozrusznik kręci ale nie zapala. Myślałem, że rozrząd przeskoczył ale jest wszystko ok. Co to za przyczyna ? Czy tylko komputer pomoże ? Dodam że cari z 2002 silnik 102 kopyta.

robertdg - 22-03-2014, 15:18

Jak uderzenie poszło od strony pasażera to mozliwe że uszkodziło się coś i dostało pd obudowe rozrządu, ewentualnie pękł pasek osprżetu i go wkręciło pod rozrząd, ale to jedynie domniemania, wypadałoby zernąc pod maskę jak to wyglada, można także zrobić profilaktycznie diagnoze komputerem bo mozliwe, że immobilizer odmówił posłuszeństwa.
wojtek2310 - 22-03-2014, 16:52

Pod maską było zaglądane przez mechanika i wszystko ok. A jest możliwość zaprogramowanie immobilizera tak jak jest w wv czy tylko komputerem.
robertdg - 23-03-2014, 11:26

Tylko komputer, ale to i tak najlepiej skontrolowac kody błedów ;-)
wojtek2310 - 24-03-2014, 14:40

Komputer nie wykazał błędów. Wszystko zostało zresetowane i dalej problem. Teraz rozbierają pompę ale wątpię, że to przyczyna .

W końcu odpalona ale słabo z mocą .