To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Pajero - [Pajero II] Pajero II 2.8 SS - ktos zna ?

grychu - 23-03-2014, 12:49
Temat postu: [Pajero II] Pajero II 2.8 SS - ktos zna ?
Witam, nadal szukam krotkiego Pajero II najlepiej 2.8 z SS . Czy ktos zna tego sprzedawce a moze ten wlasnie egzemplarz ?
http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-C31045605.html

jest drogi wiec moze dlatego nie sprzedaje sie od dluzszego czasu. Jak dzwonilem to sprzedawca jest pewny stanu technicznego i nie obnizy ceny wiecej niz 900 zł. Uparcie trzyma cene od dawna. Prosze o opinie i ew. niezgodnosci w danym modelu.

Dzieki i pozdrawiam
Lukasz

Dżordż - 23-03-2014, 17:05

http://www.bezwypadkowy.n...llnaba8ya507092

Stary wpis i już niepełny ale i tak zwraca uwagę fakt, że auta tam "młodniały". Dlatego nie wierzyłbym w "super stan techniczny" z ust właściciela tego komisu... Cenę może sobie trzymać dopóki nie przyjedzie tam ktoś, kto się nie zna i bez mechanika kupi auto. Mogę się mylić, może bardziej ode mnie doświadczeni w temacie znajdą jakieś przesłanki żeby się wybrać i obejrzeć to auto - ja bym sobie odpuścił.

p.s. i jeszcze ten przebieg i naklejka "fachowo" maskująca rdzę na tylnej klapie...

grychu - 23-03-2014, 17:24

Kilka rdzawych miesjc widac, ale przy tak wiekowym aucie to nie ma sie co spodziewac ... :) ten starszy wpis wlasnie tez znalazlem hmm
jutro ma mi przesłać nr VIN , moze uda się odczytać historię auta.

Dżordż - 23-03-2014, 17:33

Pewnie, że rdza na wiekowym aucie będzie, ale jak wcina blacharkę w łatwo dostępnym do zaprawek miejscu to jak będzie wyglądać rama? Dobry pomysł z VIN - uważaj Kolego tylko jak ostatni wpis będzie z Niemiec i z drobnicą (klocki hamulcowe, olej, itp.), nasi już znaleźli sposób na "obejście" problemu wpisów serwisowych. Z drugiej strony, przy tym roczniku może nikt się nie bawił w nic poza "korektą" licznika. Szukam Pajero II Long od kilku miesięcy i nie jeżdżę dalej jak 150 km, bo przez telefon to ludzie cuda opowiadają a paliwo kosztuje. Napisz jak się skończy akcja, jestem ciekaw czy jestem już zmęczony szukaniem czy jednak gość coś kręcił.
grychu - 23-03-2014, 17:38

Jak z Vin- u wyniknie jakas nieprawidlowosc to odpuszcze sobie taka podroz, wszsytkie te cholerne Pajero, ktore bym sobie ew. zobaczyl są w odlegosci 300km i dalej ;) powodzenia w poszukiwaniach

[ Dodano: 24-03-2014, 18:44 ]
Czekam na VIN i czekam i nic zero odzewu mimo przypomnienia - chyba jest jakis wałek z tym autem, skoro VIN "zastrzeżony" ;) Akurat auta z Danii mozna sprawdzic online i moze sprzedawca tez to wie ...

[ Dodano: 27-03-2014, 10:25 ]
No i VIN otrzymałem - auto miało w lutym 2011 przebieg 230000 :lol:

Pozdrawiam

Dżordż - 27-03-2014, 20:56

Czyli jednak nie mam schizy - trzeba zwracać na wszystko uwagę. Chyba, że auto ma taką cenę, że po zrobieniu kapitalnego remontu to dalej będzie się kalkulowało ;) Powodzenia w szukaniu!!
PiotrKw - 27-03-2014, 21:45

grychu napisał/a:
auto miało w lutym 2011 przebieg 230000

Ale to chyba normalne , naprawdę liczyłeś że ma 140 tyś ??
Teraz jak wiesz na pewno jaki przebieg , możesz spokojnie zastanowić się nad zakupem i zaproponować swoją cenę . Inne na pewno nie będą z mniejszym przebiegiem , co najwyżej ponownie wydasz na sprawdzanie VIN . :wink:

michdru1 - 20-05-2014, 13:10

Ja znam.
Napisz to porozmawiamy.