Car Audio - Radio "ON" a predkosciomierz "OFF"
KlakierVIP - 24-03-2014, 13:48 Temat postu: Radio "ON" a predkosciomierz "OFF" Witam,
Ja mam przedziwna sytuacje... mianowicie podlaczylem radio u siebie w Galancie i wszytsko dziala "na postoju" ale jak wlacze radio podczas jazdy momentalnei spada wzkasowka licznika predkosci no i nie dziala tempomat, kiedy wylacze radio mometalnie wskazowka zaczyna pokazywac predkosc.
Wychodzi na to ze mam gdzies w instalacji jakiegos chochlika...
Ktos mial podobny problem lub cos mozecie mi podpowiedziec ? sprawdzilem cala instalacje od radia i nigdzie zadnych nieprawidlowosci nie znalazlem.
robertdg - 24-03-2014, 18:16
Poczytaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=42896 i wyeliminuj zbędne połaczenia
plecho1 - 24-03-2014, 20:42
Prawdopodobnie masę radia podłączyłeś nie pod przewód masowy a może pod sterowanie podświetlaniem radia.
KlakierVIP - 08-06-2014, 22:24
Korzystajac z chwili wolnego czasu wyciagnalem radio, cala wiazke i zaczelo sie...
Przyczyna byl mega burdel w wiazce radiowej, wszystkie kable zle... swoja droga zastanawiam sie jak to dzialalo...
Wszystko rozlutowalem i na nowo podlaczylem kostke wg opisu robertdg, no i dziala jak trzeba, w koncu moge sie cieszyc muza w aucie.
dzieki wielkie dla robertdg za rozpisanie wiazki w temacie
|
|
|