To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Felgi z Allegro

m3ntor - 25-03-2014, 13:24
Temat postu: Felgi z Allegro
Szukałem tematu, ale nic nie znalazłem, a pozostaje pytanie - czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z felgami kupowanymi na Allegro w cenach 1200-1400 zł za komplet nowych? Np. od Alucenter? Chodzi mi o jakość, czy pękają, czy trzeba je prostować po byle jeździe etc.? Chodzi o ogólnie o jakość - nie znalazłem dla siebie żadnych ładnych felg do Cari (oryginalnych), a oferta tych nieoryginalnych (zapewne chińczyków) jest spora i fajna. Jakieś opinie i rady?
W@sio - 25-03-2014, 13:29

Generalnie zależy jak trafisz, jeden z moich znajomych kupił chinole w pasztet kasie i był zadowolony, przejeździły na dwóch autach ładnych kilka lat i nic im nie było. Inny znów kupił jakiś mega szajs i przy pierwszej pojeżdżawce obręcz wraz z oponą oderwała się od reszty. Jeśli nie zamierzasz mocno katować auta i nie jeździć po dołach możesz szukać jakiegoś chinola. Ja bym raczej szukał używanych markowych kół dla własnego spokoju
Arson88 - 28-03-2014, 17:49

Ja zakupiłem dwa lata temu felgi z allegro jak na zdjęciu. https://www.google.com/se...ved=0CDAQ9QEwAQ i nie narzekam dwa lata odpukać nie mam z nimi żadnego problemu a nie jedną wyrwę w nawierzchni zaliczyłem:)
Misiek :) - 10-04-2014, 23:00

Ja miałem alusie chińskie no-name. 14" ważyło jak "zwykła" alufelga 15". Kiedyś zdarzyło mi się trafić bezpośrednio felgą w Autobus. Blacha w busie wgięta a na rancie lekkie obtarcie. Felga dalej była prosta.
Markowe felgi to gwarancja, a chińskie to ruletka. Ja szukając kół jak nie miałem $$ na nowe markowe kupowałem używki markowe i nie narzekałem.

Bamber - 10-04-2014, 23:24

Kup sobie polskie produkowane w Częstochowie są ładne i przynajmniej nie na bazie ryżu. Firma ATT-polskie alusy
mirex94 - 05-05-2014, 18:17

ja rok temu kupilem aez icon podobno niemieckie ;D i jak narazie jezdza ale co do szczescia z allegro to jak przyszly jedna byla pogieta ale sprzedawca urwal kontakt :evil: