[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Wymiana maski i zderzaka przed i po lift różnic
Tomaszowski - 30-03-2014, 17:57 Temat postu: [EA2A/W 2.0] Wymiana maski i zderzaka przed i po lift różnic Witam Kolegów i Koleżanki.
Szukałem na forum-mam nadzieję że dokładnie. Jasnej odpowiedzi nie otrzymałem. Są opisane różnice w przed i po lift-owych Galach, lecz nie ma informacji czy elementy te pasują chociażby mocowaniami zamiennie. Mam Galanta z 1998r. Zderzak mega popękany, na masce z przodu rdza. Skoro mam wymienić te elementy chciałbym go nieco odmłodzić (ceny części po i przed liftem są takie same.
Pytanie -czy zderzak i maska np z 2002r będzie pasowała do gala z 1997roku lub 1998go? Czy mocowania są takie same czy trzeba będzie kombinować-tego chcę uniknąć.
Pytanie kolejne-czy Galant w 2008roku miał tylko jeden kolor czarny czy było kilka "oddcieni" jeśli o odcieniach można mówić przy kolorze czarnym. (wtedy mogę szukać w kolorze-tak oznaczenie mam pod maską ale "handlarze" mówią po prostu "czarna jest ta maska" i tyle).
Pozdrawiam i zgóry dziękuję za informacje w tej sprawie!
robertdg - 30-03-2014, 18:19
Części pasują zamiennie, czarny X08 może sie zdarzyć, że ma delikatnie inny odcień
Tomaszowski - 30-03-2014, 18:34
Dziękuję za tak szybkie info. Co do koloru-w takim razie jak coś to będę odbierał osobiście aby nie było za dużej różnicy w odcieniu (swoje też robi to, że lakier blaknie raz szybciej raz wolniej w zależności od warunków atmo.).
Doprecyzowując-rozumiem więc że nie ma różnicy czy to zderzak/maska od wersji sport lub innej?
Pozdrawiam!
|
|
|