To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Carisme! - KOMPENDIUM Opcje wyposażenia dodatkowego

matisbb - 30-03-2014, 20:57
Temat postu: KOMPENDIUM Opcje wyposażenia dodatkowego
Witam,
A więc taka sytuacja: mam liftową Cari 99' i w tym roku zmieniam ją na identyczną tylko 03/04 :)

do rzeczy: zrobiłem arkusz https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AuwaR_D3mZhfdFo1dHFuckxMTGVpeTJLN1Rjc2J5YkE&usp=sharing

W którym w ramach wolnego czasu będę uzupełniał informację jakie znajdę w internetach na temat co jest opłacalne w doposażeniu naszych Miśków a co lepiej kupić już z samochodem :)

Was również proszę o to samo, możecie w arkusz ten śmiało wpisywać wszystko co chcecie i wiecie.

Jak dobrze pójdzie to może kiedyś temat trafi do podpiętych :)

nytsug - 31-03-2014, 23:43

Ja np. szyberdach kupowałbym z samochodem:)))
A tak na poważnie. Spróbuj poszukać i kup dobrze doposażoną Carismę z większością wymienionych przez Ciebie elementów. Kombinowanie po zakupie nie jest moim zdaniem dobrą opcją - można spróbować zmienić kierownicę czy podłokietnik ale np tempomat czy skórzane fotele to będzie już duży koszt.

mkm - 31-03-2014, 23:52

Nie trafi :biggrin: .
Zamiast tworzenia nikomu nieprzydatnych arkuszy załóż temat o swoim aucie w Naszych Miśkach i prowadż dziennik zmian.
Jak ktoś będzie ciekaw z czego dana część jest lub ile kosztowało i jak skomplikowane było jej założenie to po prostu zapyta :wink:

matisbb - 01-04-2014, 17:52

"Nikomu nie potrzebnych"? problem że ja szukałem takiego zestawienia i nie znalazłem więc postanowiłem je zrobić i może JEDNAK nie tylko mi się przyda...
Batmanikus - 02-04-2014, 11:01

Podłokietnik 100 - 150 zł
Kierownica z poduszką w bardzo dobrym stanie 200 zł, w niewiadomym 100 - 150 zł

kolorowy wyświetlacz z pseudo nawigacją (bo na Polskę nie ma) to bezsensowna zmiana.

mkm - 02-04-2014, 15:00

matisbb, słabym punktem Twojego pomysłu jest zmienność cen i różnice w kwotach "roboczogodzin" w różnych warsztatch/rejonach Polski.
Np. jak ja się rejestrowałem na Forum to części "unikatowe" były 3-4x droższe niż są teraz. :wink:

Najprościej byłoby wrzucić prospekt dodatków do Carismy :wink:

Np. ten: http://www2.mitsubishi-mo...oer_carisma.pdf

yoji - 27-02-2015, 12:13

mkm napisał/a:
matisbb, słabym punktem Twojego pomysłu jest zmienność cen i różnice w kwotach "roboczogodzin" w różnych warsztatch/rejonach Polski.
Np. jak ja się rejestrowałem na Forum to części "unikatowe" były 3-4x droższe niż są teraz. :wink:

Najprościej byłoby wrzucić prospekt dodatków do Carismy :wink:

Np. ten: http://www2.mitsubishi-mo...oer_carisma.pdf

Prze świetna rzecz :D czy cokolwiek z tych dodatków jest do zdobycia na rynku wtórnym ?
Chodzi mi głównie o koncówke wydechu Z4026010
dokładka Z3184743 (nie jest z dynamics chyba ?) Spoiler sedan MZ312101

Oczywscie w rozsądnych cenach bo za dokładkę 250eurów a za spoiler 289 to troche dużo, za to mam z raichu całą dynamics :lol:

Ten kolokwializm zaliczamy do wulgaryzmów.

mkm - 27-02-2015, 18:00

Wszystko jest do zdobycia tylko trzeba szperać "po internetach" i innych szrotach :D
Smutna prawda jest taka, że sporo "plastikowych" rarytasów idzie na przemiał, bo nikomu się nie chce tracić czasu na demontaż, a potencjalny kupiec trafia się "raz na 2lata". :doubt:

ReaperEzg - 27-02-2015, 18:53

Wow świetna rzecz ten folder. Muszę przyznać że zainteresowało mnie własne auto jak to przejrzełem, dzięki MKM :-D
Od jakiegoś czasu pracuję w DE, czasami wracam do polski aby np wypełnić pity, jedyne zmartwienie jest takie, iż tam gdzie pracuję czyli Gotha, jest znikomy odsetek aut z kraju wiśni, nawet powiem że może 5% odsetek wszystkch aut to japońskie maszyny. Więc może być ciężko coś dostać.

papamitsu - 31-07-2015, 11:26

Ten forlder to doskonała rzecz ale.. już znalezienie wypatrzonego w nim elementu to zdecydowanie trudniejsza sprawa.. :(