To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Przeglądy okresowe pogwarancyjne - gdzie robicie?

vaha - 31-03-2014, 14:47
Temat postu: Przeglądy okresowe pogwarancyjne - gdzie robicie?
Jako, że w moim 4 letnim Outku skończyła się gwarancja i nie chcę już tracić pieniędzy na przeglądy w autoryzowanych serwisach szukam dobrej alternatywy w swoich okolicach (Poznań/Bydgoszcz). Czy możecie polecić serwisy w których robicie przeglądy i ewentualne naprawy?
lexus - 20-04-2014, 18:26

Wlasnie jestem po przegladzie(112tys) z moim olejem i filtrami +wymiana 2 koncowek drazkow 450zl,.zawsze zaciski pozdejmowane i przesmarowane ,nawet zawiasy pokryte bialym smarem :mrgreen:
androzek - 01-05-2014, 15:55

Ja cały czas robiłem na Szulca w Bydgoszczy w byłym Mitsubishi. Zawsze ze swoimi częściami a robocizna jak na serwis symboliczna a i potargować się można. Nie jeździłem do "pana Henia" żeby zaoszczędzić 50 zł. Jak mnie stać na taki samochód i i na przeglądy mnie stać.
borsak1 - 05-05-2014, 08:44

androzek napisał/a:
Jak mnie stać na taki samochód i i na przeglądy mnie stać.
Nie bardzo rozumiem wyjaśnisz ?, jak sam twierdzisz stać Cię na ASO, ale robisz poza ASO ? Swoją drogą u "Pana Henia" zaoszczędzasz 500 zł nie 50 zł.
androzek - 05-05-2014, 20:42

Wszystkie przeglądy mam w ASO Mitsu . Ze swoimi materiałami - filtry,olej cena podstawowego przeglądu to ok.440 zł .Jak chcesz u "Henia " zaoszczędzić 500 zł na takim przeglądzie ? Koszt oleju i filtrów to ok.250 zł ( Shell Ultra Extra oraz filtry z Ipartsa ).
paweldm - 05-05-2014, 22:29

Filtry i oleje wymieniam sam. Po co komuś za coś tak prostego płacić. Przymierzam się do kupna Lexii i będę sam diagnozował auto.
borsak1 - 06-05-2014, 08:58

androzek napisał/a:
Jak chcesz u "Henia " zaoszczędzić 500 zł na takim przeglądzie ?
Przegląd w ASO to koszt 1200 zł. Nie wiem gdzie Ty znalazłeś ASO które tak chętnie przyjmuje Cię z materiałami ale OK. To u Henia nawet Twoim kosztem zaoszczędzę 390 zł.
marcowoj - 06-05-2014, 09:20

borsak1 napisał/a:
Nie bardzo rozumiem wyjaśnisz ?, jak sam twierdzisz stać Cię na ASO, ale robisz poza ASO ? Swoją drogą u "Pana Henia" zaoszczędzasz 500 zł nie 50 zł.

Na Schulza w Bydgoszczy to jest właśnie ASO Mitsubishi tylko nie są dilerem.

loczek - 06-05-2014, 21:41
Temat postu: ASO
ASO w Warszawie Japan Motors po rozmowie telefonicznej proponują trzeci przegląd przed końcem gwarancji, przebieg 28 tyś z ich materiałami i robocizną w cenie 2100 zł. Chyba ta cena jest zwariowanie duża. Silnik 2,2 disel, 177 KM MIVEC.

Co koledzy sądzicie o takiej cenie???

sylb - 07-05-2014, 16:26

O Matko 2100?
To chyba w ramach relaksu podczas oczekiwania na samochód, recepcjonistki laski robią.
Ale tak na serio bez żartów.
Robiłem, przegląd w trzech różnych serwisach (ASO) i w każdym byłem z własnymi materiałami .
Ceny przeglądów od niecałych 300 zł do 400+ w zależności od przebiegu.
Sumarycznie 700-800 zł za całość.

A i przypominało mi się jeszcze coś, w jednej z firm dostałem darmowy kupon obiadowy.

mitsu00 - 07-05-2014, 19:23

sylb napisał/a:
O Matko 2100?
To chyba w ramach relaksu podczas oczekiwania na samochód, recepcjonistki laski robią.
Robiłem, przegląd w trzech różnych serwisach (ASO) i w każdym byłem z własnymi materiałami .

A i przypominało mi się jeszcze coś, w jednej z firm dostałem darmowy kupon obiadowy.
W tym ASO w Warszawie co sie tak cenia powyzej, tez daja kupony obiadowe w restauracji obok w salonie FORDA :mrgreen: Daja tez dla Maniakow rabat 15% na uslugi, czesci i akcesoria.
emil_d - 07-05-2014, 20:29

mitsu00 napisał/a:
sylb napisał/a:
O Matko 2100?

W tym ASO w Warszawie co sie tak cenia powyzej, tez daja kupony obiadowe w restauracji obok w salonie FORDA :mrgreen: Daja tez dla Maniakow rabat 15% na uslugi, czesci i akcesoria.

To prawda - jak zadzwoniłem nie mówiąc o tym, że jestem mitsumaniakiem pan wyliczył mi przegląd za 1100, jak przyjechałem i powiedziałem, że chcę rabat bo jestem mitsumaniakiem to podrożało do 1350 i konsultant się pomylił :)

sylb - 09-06-2014, 15:39

Witam, jestem po kolejnym przeglądzie.(80kkm)
Koszt to 430 zł w tym olej do dyfra, żarówki.
Materiały eksploatacyjne ja zawsze własne.

dab - 11-06-2014, 11:33

sylb napisał/a:
Witam, jestem po kolejnym przeglądzie.(80kkm)
Koszt to 430 zł w tym olej do dyfra, żarówki.
Materiały eksploatacyjne ja zawsze własne.

olej do dyfra wymiana czy dolewka? To jest do zrobienie przy 80kkm czy sam sobie zazyczyles?

sylb - 11-06-2014, 17:59

Jest na liście czynności co 80kkm. Dobre pytanie czy to dolewka, czy wymiana. Bo na pytanie o cenę przez telefon, serwis podał kwotę coś ponad 80 zł za olej a na FV było już tylko 23 zł. Jutro zadzwonię i zapytam.