Chcę Kupić Pajero - Pajero III manual. Podobno stan idealny. Może ktos ogladał
nescafe19 - 01-04-2014, 05:45 Temat postu: Pajero III manual. Podobno stan idealny. Może ktos ogladał Witam
Interesuje mnie zakup Pajero III 3.2 DID. Natrafiłem na interesujące mnie ogłoszenie.
Gościu sprzedaje dwie sztuki Pajero
Rozmawiał z właścicelem i mówił, że samochody w bardzo dobrym stanie, itp, itd. Po wymianie pompy + zbiornika. Czyli Pakiet startowy z głowy:)
Może ktoś cos wiecej wie na temat tych samochodów
http://tablica.pl/oferta/...html#ad7322f0aa
Pozdrawiam
[ Dodano: 01-04-2014, 06:05 ]
Przebieg Srebrny: 180tyś, Grafitowy: 165tyś. Przynajmniej według zapewnień sprzedawcy:)
PiotrKw - 01-04-2014, 08:52
Nowa pompa wtryskowa , zbiornik , piaskowanie to prawie koszt jaki żąda sprzedający za pojazd . Resztę masz za darmo , Tylko brać .
Ale... jak cena za dwie sztuki , bo nie wynika to z ogłoszenia , to brać i nie patrzeć .
nescafe19 - 01-04-2014, 15:05
PiotrKw napisał/a: | Nowa pompa wtryskowa , zbiornik , piaskowanie to prawie koszt jaki żąda sprzedający za pojazd . Resztę masz za darmo , Tylko brać .
Ale... jak cena za dwie sztuki , bo nie wynika to z ogłoszenia , to brać i nie patrzeć . |
Cena za srebrną sztuke, co ma welur. Wycenił na 23tyś. Podoba mi sie ciemnieszy w skórze. Zainteresowałem się ponieważ ma m.in zrobiony zbiornik i pompe a wiadomo jaki to koszt. Pytam czy czasem ktoś nie oglądał tego samochodu na żywo. Pajero bardzo mi się podoba jednak moja wiedza na temat tego samochodu jest troche ograniczona stąd pytanie na tym wspaniałym forum:)
Może ktoś z fachowa wiedzą ewentualnie mógłby zadzwonić i popytać o te dwa egzemplarze
PiotrKw - 01-04-2014, 15:19
nescafe19 napisał/a: | Pajero bardzo mi się podoba jednak moja wiedza na temat tego samochodu jest troche ograniczona stąd pytanie na tym wspaniałym forum:) |
Domyslam się co do wiedzy , gdyż nowa pompa ZEXEL dla silnika 3.2 DID to koszt ok 17 000 zł . Taką cenę widziałem z pół roku temu w InterCars .
Więc jeżeli sprzedający pisze, że pojazdy mają nową pompę wtryskową , to albo z premedytacją kłamie , albo nie wie o czym pisze i co sprzedaje W obu przypadkach nie wróży to nic dobrego
Bamber - 01-04-2014, 15:27
Powiedz kto na logikę ładuje 17 tys w pompę a potem auto sprzedaje, jedne auto tablice Olsztyn,drugie Cieszyn a ogłoszenie z Mielca śmierdzi na kilometr cwanakiem.
zbyszekm2 - 01-04-2014, 16:15
Może kupił po taniości od znajomych albo z ogłoszenia myśląc, ze zrobi interes. Nie zna się co ile kosztuje a sprzedający powiedzieli mu co chcieli?
nescafe19 - 01-04-2014, 16:28
Bamber napisał/a: | Powiedz kto na logikę ładuje 17 tys w pompę a potem auto sprzedaje, jedne auto tablice Olsztyn,drugie Cieszyn a ogłoszenie z Mielca śmierdzi na kilometr cwanakiem. |
O to samo się zapytałem. Mówił, że kupił w dobrych pieniądzach ale z uszkodzona pompą. Mówił tez, że wymienił zbiornik paliwa na nowy bo to z niego opiłki dostają się do pompy i prowadza do jego uszkodzenia. Nie wiem kiedy kupił te samochody. W sumie mnie to za bardzo nie interesuje. Najważniejszy dla mnie to stan teczniczny bo skarbonki nie potrzebuje. Tak jak pisałem, jestem zainteresowany bo tzw ewentualny pakiet startowy jest zrobiony:) Mam do niego dosyć daleko dlatego pytam. Wiem, że wiele osób na forum ma ogromna wiedze na temat Pajero więc z pewnością mi pomoże.
PiotrKw - 01-04-2014, 16:46
nescafe19 napisał/a: | Tak jak pisałem, jestem zainteresowany bo tzw ewentualny pakiet startowy jest zrobiony:) |
Nie był bym taki pewien . W tym wieku w samochodzie , pozostaje , dwumasa , sprzęgło , przekładnie , tarcze- klocki , regeneracja badż wymiana zacisków Wymiana oleju w silniku i napędach . Slizg rozrządu . To gdybanie ale spokojnie parę tysięcy się może nazbierać . Musisz zdawać sobie sprawę , że to nie osobówka , tu każda naprawa kosztuje sporo . Koszty 3-4 razy wyższe niż w "zwykłym " pojeżdzie . A nie bardzo chce mi się wierzyć ,że jak to się miło pisze w ogłoszeniach " pojazd nie wymaga żadnego wkładu finansowego " .
Zapytaj Zbyszka o pakiety startowe Jak to wygląda w rzeczywistości .
Bamber - 01-04-2014, 18:03
w takich wszędołazach nie ma okazji,ten co sprzedaje napisze i powie to co kupujący chce przeczytać bądź usłyszeć, ja poszukałem znajomym i sobie w sumie koło 30 aut i znam na wylot rynek, każdy okazyjnie kupił od znajomego, ciotki a to ktoś zmarł i stoi i nikt nie jeździ. Większy zbiór bajek niż Andersen zawsze mają. Mój przedmówca dobrze Ci napisał w takie Pajero możesz jeszcze włożyć 2 następne w kosztach jak się posypie. Moja rada jeśli chcesz auto dla siebie jeździć, dbać to szukaj górny przedział cenowy danego rocznika a nie okazje i to się sprawdza.
TangoKK - 01-04-2014, 18:48 Temat postu: Pajero III manual. Podobno stan idealny. Może ktos ogladał
nescafe19 napisał/a: | Witam
Interesuje mnie zakup Pajero III 3.2 DID. Natrafiłem na interesujące mnie ogłoszenie.
Gościu sprzedaje dwie sztuki Pajero
Rozmawiał z właścicelem i mówił, że samochody w bardzo dobrym stanie, itp, itd. Po wymianie pompy + zbiornika. Czyli Pakiet startowy z głowy:)
Może ktoś cos wiecej wie na temat tych samochodów
http://tablica.pl/oferta/...html#ad7322f0aa
Pozdrawiam
[ Dodano: 01-04-2014, 06:05 ]
Przebieg Srebrny: 180tyś, Grafitowy: 165tyś. Przynajmniej według zapewnień sprzedawcy:) |
Kolego dopuść rozum. Facet kupuje Pajero za 10 tyś bo nawet uszkodzony nie wierzę, żeby kupił taniej. Następnie wkłada w niego 20 tyś bo przynajmniej tyle kosztuje to co napisał że zrobił. Potem sprzedaje za 23 tysiące czyli dokłada do interesu 7 tysięcy. Filantrop jakiś czy co? No i oczywiście przebieg 180 tyś km. Na pewno kupiła go babcia żeby jeździć terenówką do kościoła w niedzielę. No ale sprzedawca przecież Cię zapewnił. Widzę, że szukasz potwierdzenia podjętej już decyzji, pomimo tego że wszyscy Ci mówią że to cuchnie na odległość (w psychologii nazywa się to Efekt potwierdzenia – tendencja do poszukiwania wyłącznie faktów potwierdzających posiadaną opinię, a nie weryfikujących ją). Włącz myślenie, bo gościu Cię zwyczajnie
nescafe19 - 01-04-2014, 19:42
Dzięki chłopaki za opinie ale widzę, że przerodziła się w niepotrzebną dyskusje na temat psychologii kupna/sprzedaży.
Nie szukam taniej okazji i nie napalalam się na kupno tylko pytam o to konkretne ogłoszenie. Wiadomo jak jest w naszym pięknym kraju odnośnie potencjalnego kupującego przy sprzedaży samochodu, wciskania kitu itp.
Każdy Ci powie to co chcesz usłyszeć
Po to jest to forum i ten dział ,, Chcę kupić Pajero "
Zamiast gdybania miałem po prostu nadzieje, że ktoś oglądał ,, na żywca" ten samochód i jest w stanie zweryfikować pewne informacje.
TangoKK - 01-04-2014, 20:04
nescafe19 napisał/a: | Zamiast gdybania miałem po prostu nadzieje, że ktoś oglądał ,, na żywca" ten samochód i jest w stanie zweryfikować pewne informacje. |
Nescafe19 to nie jest gdybanie. Jeżeli ktoś ewidentnie wypisuje brednie w ogłoszeniu to co można zastać na miejscu. Gościu szuka frajera, który skuszony gruszkami na wierzbie przejedzie 300 km i kupi złom, bo będzie już tak napalony, że nie odpuści. Ja nie pojechałbym nawet na sąsiadującą ulicę tylko po to, żeby zobaczyć jak ktoś chce zrobić ze mnie debila
zbyszekm2 - 01-04-2014, 20:07
Nescafe19 wysłałem ci wiadomość na PW.
zeeb - 04-04-2014, 00:34
Hmmmm w ogłoszeniu podał Przebieg: 250 km / zakładam ze miał na myśli 250 tyś km. Tobie podał już po cofnięciu ale w ogłoszeniu zapomniał zmienić...
Tak jak koledzy piszą, odpuść sobie tego handlarza bo nie warto. Władujesz się na minę jak nic.
nescafe19 - 06-04-2014, 01:41
zeeb napisał/a: | Hmmmm w ogłoszeniu podał Przebieg: 250 km / zakładam ze miał na myśli 250 tyś km. Tobie podał już po cofnięciu ale w ogłoszeniu zapomniał zmienić...
Tak jak koledzy piszą, odpuść sobie tego handlarza bo nie warto. Władujesz się na minę jak nic. |
Dokładnie. po przeczytaniu postów od chłopaków dałem sobie spokój. Z gościem zero kontaktu po prośbie o nr VIN:)
160tyś pewnie kiedyś miał:)
Omijać te samochody z daleka
|
|
|