L200 Techniczne od 2006r - L200 chip
Witold_Rybarz - 30-01-2007, 13:58 Temat postu: L200 chip mam L200 kupione przez brokera w niemczech wersja 136 KM
chciałem terach kupić chip 160 KM ale mitsu polska woła 8000 zł !!!
Czy da się go kupić taniej?
Rafal_Szczecin - 30-01-2007, 14:02
napewno w niemczech bedzie taniej .
Gene - 30-01-2007, 14:07
lol 8000 zl
Witold_Rybarz - 30-01-2007, 14:11
Gene napisał/a: | lol 8000 zl |
no idpowiedzieli że taka jest polityka firmy je¶li bym zamówiła samochód w polsce to 4000 a skoro chciałem taniej w niemczech to 8 kPLN - nawet nie jestem pewien czy nie netto
stanik - 30-01-2007, 14:36
nie polityka firmy, tylko polityka polskiej centrali..... Dla firmy zapewne obojętne jest czy sprzeda chip w Polsce, Luksemburgu czy Niemczech, do kasy wpadnie tyle samo. Tak jak i za sam samochód firma Mitsubishi globalnie zarobiła tyle samo, a że polski oddział się nie nachapał to umotywowali to "polityk± firmy"
Pozdrawiam
EDIT:
a ciekawe jak z respektowaniem gwarancji, bo pewnie jest europejska.
A swoj± drog± pięknie to pokazuje jak działa polska centrala.
Mój wujek kupił Saaba w szwecji i zero problemów z dealerem w warszawie, wszystko w normalnych cenach jakby kupił saaba w warszawie (bo przecież teraz za serwis będzie płacił tutaj a więc to jest jaki¶ dochów), a że w szwecji zapłacił (łacznie z opłatami w polsce) za najbogatsz± wersje tyle ile w warszawie za najuboższ± to już jego sprawa. I jeszcze Szwed zatankował mu auto do pełna co u nas jest rzadko¶ci± o ile w ogóle komu¶ się przytrafiło
Hubeeert - 30-01-2007, 14:55
stanik napisał/a: |
nie polityka firmy, tylko polityka polskiej centrali..... Dla firmy zapewne obojętne jest czy sprzeda chip w Polsce, Luksemburgu czy Niemczech, do kasy wpadnie tyle samo. Tak jak i za sam samochód firma Mitsubishi globalnie zarobiła tyle samo, a że polski oddział się nie nachapał to umotywowali to "polityk± firmy"
Pozdrawiam
EDIT:
a ciekawe jak z respektowaniem gwarancji, bo pewnie jest europejska. |
Jak moge wtracic. A probowales dowiedziec sie w Niemczech tam gdzie samochod byl kupiony ile by to kosztowalo?
I jeszcze cos - z tego co wiem pewne uregulowania cenowe sa narzucane MMC Car Poland przez MMC Europe. Wyzej d*** nie podskocza jezeli nie moga.
Moim zdaniem - sprobuj w Niemczech. W koncu samochod zostal tam zakupiony.
JCH - 30-01-2007, 14:59
Witold_Rybarz napisał/a: | no idpowiedzieli że taka jest polityka firmy je¶li bym zamówiła samochód w polsce to 4000 a skoro chciałem taniej w niemczech to 8 kPLN | A to nie podpada przypadkiem pod jaki¶ paragraf Co to, nie wolno kupić czego¶ w innym punkcie sprzedaży? Cennik jest cennik. Czy tu nie ma analogii do TP SA i wi±zania Neostrady z abo Do UKOKiK-u
stanik napisał/a: | Mój wujek kupił Saaba w szwecji i zero problemów z dealerem w warszawie, wszystko w normalnych cenach jakby kupił saaba w warszawie (bo przecież teraz za serwis będzie płacił tutaj a więc to jest jaki¶ dochów), a że w szwecji zapłacił (łacznie z opłatami w polsce) za najbogatsz± wersje tyle ile w warszawie za najuboższ± to już jego sprawa. I jeszcze Szwed zatankował mu auto do pełna co u nas jest rzadko¶ci± o ile w ogóle komu¶ się przytrafiło | Dalej będę twierdził, że MMC jest beee.....
Anonymous - 30-01-2007, 21:51
Moj dealer mowil ze jak nie kupie chipa od razu przy zakupie auta to pozniej bedzie mnie kosztowal 5k .
Nie ma watpliwosci ze chip powinien byc.
Proponuje zadzwonic do innego dealera incognito i nie chwalic sie ze kupiles auto w Niemczech, tylko ze chcesz kupic rallitronic i juz .W pudelku sa wszystkie instrukcje step by step jak go zalozyc, no tak ale znowu klania gwarancyja...ach, moze faktycznie lepiej w Niemczech, ale jednak sprobuj zadzwonic do innego dealera.Mozesz jeszcze sprobowac w VTG tam juz robili L200 na chipie.
Pozdrowienia i sukcesu.
Dominges NSx
Anonymous - 20-02-2007, 00:09
a przy okazji dyskusji za mały układzik ( a propop's co wchodzi w skład tzw chipa no chyba nie tylko pojedyncza ko¶ć??)4 k to tez spora przesada za ta kase mozna kupić nie byle jakiego laptopa, ja mam poprzednia wersję L200 i mocno sie zastanawiam czy za 25 kM dać tyle kasy
Anonymous - 08-03-2007, 11:15
Witam
Zobaczcie tu: http://www.rmfilipowicz.p...=page&s=1&id=40
Jest nawet poniżej 4k
Ale i tak nieĽle sobie ceni±.
JCH - 08-03-2007, 11:19
Omijać, omijać, omijać .... szerokim łukiem!
Anonymous - 08-03-2007, 13:47
ups... ja tak w Google znalazłem, nie to żebym polecał.
Anonymous - 08-03-2007, 22:07
no troche sie dowiadywałem i nie stety chyba nie uda sie zrobic chip tuningu bez udziału serwisu firmowego w Poznaniu nikt nie chciał sie podj±ć bo co¶tam a serwis powiedział że gdybym sie decydował przy zakupie to płaciłbym 4 k a teraz to co najmniej 5k
Witold_Rybarz - 09-03-2007, 09:24
kupiłem BOX'a firmy Hopa zrobiłem jakie¶ 2 000 Km wrażenia pozytywne
cena 3600 u polskiego przedstawiciela firmy - Bielski serwis chciał za to 4200
zobaczymy jak będzie przebiegała eksploatacja dalej
Anonymous - 09-03-2007, 10:10
a zrobili ci jaki¶ test silnika o ile sie poprawiły parametry?i jak by¶ mógłto prze¶lij mi namiary naa ta firmę
|
|
|