[XX-92]Colt C50 i starsze - Zmulił, zgasł, i nie zapala - teraz tylko cyka
Anonymous - 30-01-2007, 14:31 Temat postu: Zmulił, zgasł, i nie zapala - teraz tylko cyka Witam
Potrzebuje pomocy kogoś bardziej doswiadczonego.
Wczoraj w nocy jechałem sobie swoim Coltem (91r), samochód nagle zaczął mulić się i dławić, zgasł dwa razy, udało mi się go odpalić (jednak z pedałem gazu wciśniętym na 50%). Przejechał jeszcze z minutę i dławiąc się zgasł.
Teraz nie odpala, przy przekręceniu kluczyka rozrusznik kręci, wszystkie kontrolki zapalaja się normalnie, iskra jest, słychać tylko dziwne "cykanie" (około 3 "cyknięcia" na sekundę).
Proszę o pomoc, nie mam pojęcia co mu się stało, a musze nim odjechać, bo narazie stoi na parkingu centrum handlowego obok którego przejeżdżałem
Anonymous - 30-01-2007, 14:39
Cykanie z okolic komputera czy pompy paliwowej ?
Takie cykniecia jakby przekaznik...
Anonymous - 30-01-2007, 15:01
Raczej z komory silnika niż od komputera, może to i pompa (nigdy w moich mitsu nie padła pompa paliwa, i nawet nie wiem jakie sa objawy jej awarii).
Krzyzak - 30-01-2007, 15:12
1. sprawdz napiecie na akumulatorze
2. byc moze padlo ECU - zmieniles kondensatory? (wiecej na mojej WWW)
Bartek - 30-01-2007, 15:14
Obstawiam kompa. Mam takiego sprawnego na półce - jak chcesz, mogę z nim podjechać - napisz tylko gdzie
Anonymous - 30-01-2007, 15:36
Hmm.... mam nadzieję, że to nie komputer.
a jakie byłyby objawy awarii pompy paliwowej albo zapchanego filtra paliwa??
Bartek - 30-01-2007, 16:07
dlaczego masz nadzieję, że nie komputer, jesteś z Wawki, więc reanimacja Twojego będzie szybka i bezbolesna i chyba najtańsza ze wszystkich innych opcji
|
|
|