To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Czy warto Galant 2.5 v6 2003r

switek - 07-04-2014, 21:06
Temat postu: Czy warto Galant 2.5 v6 2003r
Witam ,czy ktoś może ogladał samochody od tego sprzedawcy ? :)

http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-avance-2-5-v6-24v-z-niemiec-C32356786.html

Kod:

Cechy zewnętrzne:
alufelgi, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby

Bezpieczeństwo:
ABS, autoalarm, poduszki powietrzne, immobiliser

Komfort:
el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, tapicerka skórzana, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, czujnik parkowania

Historia:
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowan

Sycior - 07-04-2014, 21:23

Opinie o tym sprzedawcy są mocno podzielone. Jedni kupili i są zadowoleni a inni po oględzinach (np. ja) odstąpili od zakupu bo stan faktyczny różnił się od tego co było w ogłoszeniu ;p Skoro są zadowoleni klienci to znaczy że ten Pan ma także i dobre sztuki zadbane, ale i zdarzają się auta podejrzane. Każdy powie Ci pewnie że trochę bajkopisarz i lubi naginać rzeczywistość. Moja rada? Nie kupuj oczami, oglądaj na spokojnie i dokładnie. Co mi się rzuciło w oczy z tym autem: takie halogeny z przodu nie szły w 2003 roku, było do bodajże 2001 ale nie jestem pewien. I deska rozdzielcza chyba jest z SE, tym bardziej że na drzwiach mamy plastiki tzw. "marmurek", a na desce już mamy inne wykończenie. Może jest ktoś bardziej ogarnięty i mnie poprawi czy takie coś mogło się pojawić w Avance w 2003 roku ;p
piotrekmm - 07-04-2014, 21:33

oglądałem tego galanta, jak dla mnie nie jest wart 14k +2k opłat, a sprzedawca to typowy "handlarz" na wszystko ma odpowiedz, i nie jest to napweno 2003r. ;) tylne nadkola miał zrobione na "sztukę" a wnętrze jak za taką cenę mogło by być w lepszym stanie, osobiście niepolecam.
szczepan167 - 08-04-2014, 06:12

takie halogeny szły tylko 99-00
meydey000 - 08-04-2014, 07:46

trochę składak. tak jak koledzy piszą. zderzak jest od avansa z 99r i centralna konsola od sport edition również z 99 roku. nie wart. 14k+3k za opłaty, rejestrację i oc.
jest to bajkopisarz, ogłasza się również na allezło i co dziwne jak sprzedaje mitsubishi to przez 20 lat pracował w aso mitsu, jak sprzedaje wieśwagena to nagle pisze że pracował przez 20 lat w aso wieśwagen. niedziwne?

Tomek - 08-04-2014, 09:35

może pracował na 2 etaty
tyle, że Mazdę też sprzedaje i tam też pracował
więc może 3 etaty?
taki pracowity

jakby ktoś był u niego, to niech poprosi o świadectwo pracy :mrgreen:
wtedy się wyjaśni w którym warzywniaku pracował

Fragu - 08-04-2014, 09:56

W wymianie mailowej nieprzyjemny Pan, do tego z góry zaznaczał, że forumowiczom dodatkowych zdjęć nie wysyła :D ...przynajmniej tak było w zeszłym roku.
Obejrzeć można, ale z zachowaniem szczególnej ostrożności! - ja osobiście bym nie kupił po tym jak widziałem jedno auto przed zabiegami upiekrzającymi, a później w ogłoszeniu po :P

switek - 08-04-2014, 12:26

Ogłoszenie omijam :) i dziekuje za pomoc

a to ? :) ostatnie pytanie

http://tablica.pl/oferta/...D5-ID1Z2SJ.html

Marcino - 08-04-2014, 14:07

trochę podkoloryzował w ogłoszeniu, przebieg mały a wymienione pompa wspomagania i klimy......
Fragu - 08-04-2014, 14:16

Mogę się mylić, ale gdy szukałem Gala dla siebie (maj/czerwiec 2013) to wydaje mi się, że on już wisiał - tzn, na bank był taki text w ogłoszeniu! ..ale czy to ten sam samochód to nie wiem.
elvis512 - 08-04-2014, 16:09

Ja kupiłem niecały miesiąc od niego Gala (Nardi Torino) - tylko dlatego, że widziałem oryginalne ogłoszenie na mobile.de - skąd facet go sprowadził) i tego z ogłoszenia również pobieżnie obejrzałem.

Moim zdaniem nie ma się do czego przyczepić (ew. poza ceną), ale ta pewnie do zbicia.

Zderzak przedni na pewno nie od wersji z tego roku. Nie wiadomo dlaczego, ale ogólnie autko prezentowało się ok. Rocznik to pewnie jak w Niemczech data pierwszej rejestracji. Poza tym rocznik produkcji 2003 był tylko w Szwajcarii.

Facet faktycznie upiększa i koloryzuje. Nie do końca jego charakter przypasował mi, ale nie o to chodzi. Auta wydaje mi się ma w porządku. Ja od czeny wyjściowej stargowałem ponad 1700. Więc targować się i brać.

[ Dodano: 08-04-2014, 16:09 ]
Fragu napisał/a:
Mogę się mylić, ale gdy szukałem Gala dla siebie (maj/czerwiec 2013) to wydaje mi się, że on już wisiał - tzn, na bank był taki text w ogłoszeniu! ..ale czy to ten sam samochód to nie wiem.

Tamten był w manualu i bez skór.

arxel4 - 08-04-2014, 18:19

'Auto zakupiłem od znajomej osoby która sprowadza japońskie auta z niemiec, zostało w Galancie wymienione"

elvis512, "Ja od czeny wyjściowej stargowałem ponad 1700. Więc targować się i brać."

To za ile on go w Niemczech kupuje, że można tak stargować???????

Bizi78 - 08-04-2014, 19:10

switek napisał/a:
a to ? :) ostatnie pytanie

http://tablica.pl/oferta/...D5-ID1Z2SJ.html

Widzę naklejkę mitsumaniakową nad kierunkiem, może sprzedający jest na forum :wink: .

meydey000 - 08-04-2014, 19:19

coś mi się wydaje że on naprawdę był w zeszłym roku na allezło. coś mi się kojarzy.
Fragu - 08-04-2014, 19:22

meydey000 napisał/a:
coś mi się wydaje że on naprawdę był w zeszłym roku na allezło. coś mi się kojarzy

no też mi się tak wydaje..i kolor i naklejki i opis....