To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Kostka na tylnej ścianie podłokietnika

Juras73 - 07-04-2014, 21:56
Temat postu: [II 2.0 DID] Kostka na tylnej ścianie podłokietnika
Witam,
w wolnej chwili chciałem poszukać czy w moim Outku czy jest przygotowana instalacja pod wtyk AUX aby
podłączyć MP3. Z godnie z tym co wyczytałem na forum w niektórych modelach po zdemo0ntowaniu ściany tylnej podłokietnika może być gotowa instalacja. Dizsiaj zdemontowałem i znalazłem wolną kostkę z 5 przewodami. w AUXie jest 3 przewody i to mnie trochę zbiło z tropu. ktoś może wie do czego może być ta kostka ?

http://www.wrzucajfotki.pl/di-7XNXDJ2V.jpg

Jacek

[ Dodano: 08-04-2014, 16:53 ]
Widzę, że nie jest to prosty temat skoro nie ma podpowiedzi :(

Może ktoś podpowie co może występować w bogatszych wersjach Outlandera na tyle podłokietnika lub w nim.

Jacek

qbota - 08-04-2014, 19:48

U mnie są dwa gniazda chinch, gniazdo usb i zapalniczka.
Juras73 - 09-04-2014, 15:06

Dziekuję. W wolnej chwili muszę pomierzyć miernikiem wyjścia na kostce . Mam nadzieje że
bedzie tam sygnał do wtyku AUX.
Jacek

tombadger - 24-04-2014, 01:16

U mnie jest 3x RCA - audio L/R oraz composite video.

Po rozłożeniu i kolorach kabelków zgadza się z tym schematem:
http://faq.out-club.ru/do...4E31DC00ENG.pdf

vaha - 25-04-2014, 15:06

Czy tą tylną ściankę podłokietnika należy gdzieś rozkręcić czy po prostu wyszarpnąć z uchwytów? Nie mam za bardzo jak tam złapać, a widzę, że po dwóch stronach są dwie zaślepki, które skrywają wkręty krzyżowe.
Juras73 - 27-04-2014, 13:10

tylko wyszarpnąć , nie jest przykręcona.
vaha - 17-05-2014, 01:14

Mam w podlokietniku gniazdo aux, ale nie wiem w jaki sposob przelaczyc sie na nie w radiu? Na konsoli radia nie ma takiej opcji, a korzystajac z funkcji mode na kierownicy moge wybierac miedzy falami radia a CD.
paweldm - 17-05-2014, 14:45

Mógłby, ktoś zamieścić zdjęcie jak to wygląda w oryginale, takie gniazdo. Mam u siebie taka kostkę na wyświetlaczu jest AUX. Nie chce mi się za bardzo kombinować. prościej było by kupić tylną ściankę z gotowymi wyjściami.
Puzonik83 - 17-05-2014, 17:29

VAHA przytrzymaj przycisk CD przez około 3 sekundy. Tak się włącza AUX.
VG - 18-05-2014, 12:21

Podepne sie pod temat, u mnie takiej kostki nie ma w podłokietniku ale sprawdziłem w radiu tryb AUX i się włącza , czy mozna się podpiąc do radia gdzies ?
mitsu00 - 18-05-2014, 13:06

VG napisał/a:
Podepne sie pod temat, u mnie takiej kostki nie ma w podłokietniku ale sprawdziłem w radiu tryb AUX i się włącza , czy mozna się podpiąc do radia gdzies ?

Mozna. Zakupic musisz np kabelek AUX z akcesorii Mitsu i wpiac sie w 1 z PIN-ow w kostce radia. Kabelek wyprowadzasz do schowka. Ja bym na twoim miejscu nie zawracal sobie glowy jednak AUX-em w radiu. Jakosc dzwieku jest w/g mojej opinii mierna bo to sygnal analogowy.

VG - 18-05-2014, 13:53

mitsu00 napisał/a:

Mozna. Zakupic musisz np kabelek AUX z akcesorii Mitsu i wpiac sie w 1 z PIN-ow w kostce radia. Kabelek wyprowadzasz do schowka. Ja bym na twoim miejscu nie zawracal sobie glowy jednak AUX-em w radiu. Jakosc dzwieku jest w/g mojej opinii mierna bo to sygnal analogowy.

No wlasnie juz sie mniej wiecej zorientowałem i widze ze dwie kostki sa z tyłu radia , ktos moze wie pod ktory PIN sie podpiac ?
Tutaj znalazlem jak sie dobrac do samego radia :
https://www.youtube.com/watch?v=Cp8zjIP0Oo8

co do jakosci to i tak lepiej niz nadajnik FM wiec w samochodzie nie wymagam dozo szczegolnie ze to MP3 :)chyba e jest tansza opcja niz wymiana radia za 2k na popraw dzwieku :)

mitsu00 - 18-05-2014, 13:59

[quote="VG"]
mitsu00 napisał/a:
No wlasnie juz sie mniej wiecej zorientowałem i widze ze dwie kostki sa z tyłu radia , ktos moze wie pod ktory PIN sie podpiac ?
Tutaj znalazlem jak sie dobrac do samego radia :
https://www.youtube.com/watch?v=Cp8zjIP0Oo8

co do jakosci to i tak lepiej niz nadajnik FM wiec w samochodzie nie wymagam dozo szczegolnie ze to MP3 :)chyba e jest tansza opcja niz wymiana radia za 2k na popraw dzwieku :)

Zadajesz troche banalne pytanie. Kupujac kabelek, dostaniesz tez i instrukcje gdzie sie wpiac..... :wink:

VG - 18-05-2014, 18:05

mitsu00 napisał/a:

Zadajesz troche banalne pytanie. Kupujac kabelek, dostaniesz tez i instrukcje gdzie sie wpiac..... :wink:

OK, a ile szacunkowo taki "kabelek" kosztuje i gdzie go można zamówić (nie ukrywam ze do najbliższego dealera mam 100 km stad pytanie gdzie się wpiąć :)

vaha - 23-05-2014, 12:12

Puzonik83 napisał/a:
VAHA przytrzymaj przycisk CD przez około 3 sekundy. Tak się włącza AUX.

Dzięki Puzonik! :) Piwko dla Ciebie :occasion5: