[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Przewód wspomagania wyciek
szuflada - 08-04-2014, 17:07 Temat postu: [EAxx] Przewód wspomagania wyciek Witajcie, ostatnio zauważyłem w komorze silnik "spocony" jeden przewód, nie wiem dokładnie od czego on jest. foto
(chodzi o przewód koło bagnetu od oleju )
ktoś pomoże w wyszukaniu co to jest i czy jest dostępny na wymianę ?
Łysy88 - 08-04-2014, 17:19
Na moje to albo jest wspomaganie (i na to stawiam) albo przewód od sprężarki klimatyzacji.
komarsnk - 08-04-2014, 18:52
szuflada, to jest wąż wspomagania. Standardowo cieknie na zakuciu...
robertdg - 08-04-2014, 22:05
Ten przewód w tym miejscu pod uchwytem jest skręcany z metalową rurką, sprawdziłbym czy się nie poluzował, jezeli będzie ok, spuiściłbym płyn, rozkręcił i sprawdził czy rurka nie jest pęknięta/uszkodzona przy spęcznieniu, ostatecznie pozostaje prasowanie końcówki na węzu elastycznym
szuflada - 09-04-2014, 10:25
witam, dobra przy spuszczeniu płynu wspomaganie jakim środkiem można wyczyścić zbiornik od wspomagania ?
robertdg - 09-04-2014, 16:53
Można go umyć benzyną ekstrakcyjną, ale trzeba go później dobrze wysuszyć
Arbocns - 10-05-2016, 17:39 Temat postu: Przewód wysokociśnieniowy wspomagania Witam wszystkich.
Zakładam ten temat bo po użyciu wyszukiwarki nie znalazłem odpowiedzi na mój aktualny problem. Posiadam Galanta z 1998 roku w Kombi 2.0 136 KM.
Problemem na który szukam odpowiedzi jest przewód wysokocisnieniowy odchodzący od pompy wspomagania - ten z metalowym zakończeniem który pozniej idzie do samej maglownicy, problem polega na tym, że nigdzie nie znalazłem możliwości zakupu nowego, a w tym który mam w samochodzie aktualnie ukruszyła się ta końcówka która dochodzi do samej pompy ( ta z "cukru") przykręcana do pompy od strony chłodnicy.
Czy ktoś może wie czy mogę takie coś albo regenerować a jeśli nie to może kupić gdzieś mogę nowy przewód, na allegro znalazłem kilka z demotnażu, ale obawiam się by nie okazalo sie ze i te sa uszkodzone w podobny sposob bo nie da sie tego orkeslic po zwyklych ogledzinach.
robertdg - 10-05-2016, 19:08
Nowy jedynie w oryginale, zawsze też możesz poszukac używki, albo znależć fachowca który Ci to zalutuje w taki sposób aby nie uszkodzić zakucia
|
|
|