[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Oświetlenie wnętrzna - podsufitka nad lusterkiem
superges - 15-04-2014, 11:57 Temat postu: Oświetlenie wnętrzna - podsufitka nad lusterkiem Witam,
Nie znalazłem wątku na forum więc zakładam nowy.
Przepaliła mi się pierwsza żarówka w lancerze - ta nad lusterkiem w podsufitce - dokładnie ta od strony kierowcy. Od strony pasażera świeci normalnie. W związku z tym kilka pytań:
- Czy łatwo to samemu zdemontować?
- Ile mogą sobie policzyć na aso?
- Jakie żarówki tam wchodzą? Myśle o jakiś ledach, żeby były trwalsze
Pozdrawiam
fargo - 15-04-2014, 12:05
TU jakieś ledy ktoś zakłada
tyku - 15-04-2014, 12:47
LANCER Sportback :
Przednia lampka oświetlenia wnętrza - 2 żarówki rurka 31 mm - 8W
Tylna lampka oświetlenia wnętrza - rurka 31 mm - 8W
Lampka w bagażniku - rurka 31 mm - 8W
Najlepiej kupić żarówki led z CANBUS.
Wymiana prosta, opisana w instrukcji obsługi.
Temat : Jakie żarówki do Lancera 08
http://forum.mitsumaniaki...%F3wki&start=60
grzes - 15-04-2014, 21:39
Cytat: | - Czy łatwo to samemu zdemontować?
- Ile mogą sobie policzyć na aso?
- Jakie żarówki tam wchodzą? Myśle o jakiś ledach, żeby były trwalsze
|
Tak, ale trzeba ostrożnie podwadzić obudowę.
W ASO krzyknęli mi cos 40PLN na zamowienie.
8W - ja kupiłem 5W za 2zl i świecą, choc trochę słabiej.
superges - 16-04-2014, 17:43
Dzięki Panowie za pomoc na allegro tych żaróweczek jest od groma
Kuriozal - 07-10-2014, 10:02
Hej,
Czy mial ktos kiedykolwiek problem z bzyczeniem oswietlenia na podsufitce?
Mianowicie "bzyczy" mi zarowka (od strony kierowcy) jak lancer zaczyna przygaszac swiatlo wewnetrzne. Gdy swieci na cala moc nic nie slychac.
Obstawiam, ze niedlugo ta zaroweczka mi sie spali co jest dziwne po 2 miesiacach od kupna auta
Matejko - 22-11-2014, 22:03
tyku napisał/a: |
Najlepiej kupić żarówki led z CANBUS |
dlaczego z canbus??
pytam bo założyłem zwykłe...
tyku - 23-11-2014, 19:12
Z tego co mi powiedział kolega "tokyo" - to w kabinie, bagażniku i podświetlenie tablicy ma być CANBUS. Reszta prawdopodobnie działa bez CANBUS, ale co to szkodzi i tak kupić CANBAS i wtedy mamy pewność, że nie będzie problemu.
Matejko - 23-11-2014, 20:39
no dobra, tylko co sie stanie w momencie jak jest bez canbus - mnie się wydaje, że chodzi tylko o to żeby nie wywalało błędu spalonej żaróki, ale z tego co już zauważyłem w lancerze nie ma tego powiadomienia
w postojówkach mam bez cana, świecą bez problemu,
w środku w aucie też bez i też świecą bez problemu
zenker - 06-10-2015, 22:37
Odpowiecie czy jak zamontuje żarówki w podsufitce osram ledriving 6000k czy z ledowymi działa tez ściemniacz oświetlenia po zamknięciu drzwi i otwarciu? byłbym wdzięczny za info a czy jak wyłączysz swiatło to nie ma efektu że delikatnie świecą?
Matejko - 06-10-2015, 23:12
w moim na zwyklych ledach nie bylo delikatnego swiecenia i gasły z efektem
Kagan - 28-01-2016, 08:49
Witajcie! Spaliła mi sie zarówka w podsufitce - tylna. Tylko problem polega na tym, ze takiej jak fabryczna Toshiba A12v8w nie można nigdzie dostac. Sa tylko led tego typu:
http://allegro.pl/zarowka...5421677459.html
To jest to samo? zalezy mi przede wszystkim zeby nie świeciła słabiej.
brylekVFR - 28-01-2016, 10:00
Kiedyś chciałem zmienić u siebie na led biały zimny, wieczorem jak wsiadłem do samochodu to zbaraniałem. Zimne światło w czarnym wnętrzu jakoś tak dziwnie oddziaływuje. Jak Ci to nie przeszkadza to ta w linku się nada, chyba nawet nie musi byś canbus, tylko zwykła.
Ja założyłem od razu zwykłą żarówkę tylko 10W, do dostania chyba w każdym sklepie motoryzacyjnym.
Kagan - 28-01-2016, 10:15
Barwa swiatła raczej nie będzie przeszkadzac. Grunt zeby nie była słabsza niz oryginalnie. Dzięki za info!
|
|
|