ASX Ogólne - Drzwi pasażera
Kamar - 15-04-2014, 21:50 Temat postu: Drzwi pasażera Witam, co może być powodem że podczas słuchania radia ( nie głośno) słychać jak drzwi drżą czy to wina wygłuszenia? czy serwis to na gwarancji naprawi?
juras2013 - 16-04-2014, 07:22
Jeśli drzwi drżą to oznaczać może nie "dociąganie" ich na zamku (może poluzowany zamek lub zawisa) i serwis na gwarancji to powinien poprawić -wyregulować ew. dokręcić.
Jedź do serwisu to sprawdzą Ci to i powiedzą czy na gwarancji zrobią czy jest to dodatkowy koszt. Nie zapłacisz przecież za niewykonaną usługę.
Pzdr.
krzychu - 16-04-2014, 07:35
To raczej tapicerka rezonuje. Jak radio gra dociskaj naokoło ręką, może zlokalizujesz fragment. Możesz docisnąć mocniej to miejsce, może kołek mocujący się poluzował. A jak nie to do ASO, może pomogą. Na takie rzeczy pomaga filtr górnoprzepustowy (obcina trochę niskie basy) ale nie wiem czy macie takie rzeczy w radyjku. Oznaczony powinien być jako HPF można spróbować ustawić około 80 lub 125Hz... Wtedy wytnie dźwięki poniżej tej częstotliwości (to one "ruszają" tapicerką).
juras2013 - 16-04-2014, 07:54
Może tak być, ale jeśli ma ASX nowego z fabrycznym radiem to ja osobiście nie widziałem i nie słyszałem żadnych takich odgłosów - Nie widziałem tez żadnych "większych" możliwości ustawień min. filtrów. Może nie zauważyłem tylko.
Teraz i tak nie sprawdzę bo jestem w trakcie zmiany radia
Pzdr.
krzychu - 16-04-2014, 07:57
W jednym będzie reznownować w drugim nie.
Można też sprawdzić czy bassy nie są podbite (taka opcja na pewno jest).
Można też w ostateczności wyciszyć drzwi...
Wedrowiec - 16-04-2014, 09:00
u mnie "trzęsły się" drzwi i szyby. W ASO powiedzieli że tak może być i gwarancja tego nie obejmuje.
Kamar - 16-04-2014, 18:48
Posprawdza te Hz i podociskam a basy mam ustawione na 2 ale nawet jak zrobie 0 to i tak drżą w ostateczności podjade na serwis bo nie można tak słuchać muzyki bo aż się denerwuję
antimatter - 30-04-2014, 11:08
Lepiej zamiast jeździć do serwisu sam zajmij się tymi drzwiami. Przykładowy filmik jak to zrobić:
http://www.youtube.com/watch?v=qPuIyx_BgnE
W twoim przypadku pomogło by pomóc samo wyklejenie plastikowego boczku drzwi pianką butylową lub kauczukową albo filcem (najlepiej zadzwonić do sklepu który sprzedaje materiały wygłuszające i się poradzić).
Przykładowa pianka:
http://www.bitmat.pl/pl/p...o-samochodu/147
alfredo - 12-05-2014, 14:02 Temat postu: Re: Drzwi pasażera
Kamar napisał/a: | Witam, co może być powodem że podczas słuchania radia ( nie głośno) słychać jak drzwi drżą czy to wina wygłuszenia? czy serwis to na gwarancji naprawi? |
miałem podobnie - serwis poprawił tapicerkę, stwierdził że się wypięła z zapinki
Kamar - 13-05-2014, 14:56
Witam, mam nadzieje ze naprawia w czwartek jade do serwisu bo prócz drzwi to jeszcze listwy od dachu panoramicznego mi sie odklejaja i drza i od razu z kierownicą mają zobaczyć bo metaliczny dzwięk z niej sie wydobywa. Małe szczegóły a psują radość z jazdy
[ Dodano: 27-05-2014, 16:30 ]
I drzwi nie pracują to się okazała wyłamana spinka teraz można posłuchać muzyczki
|
|
|