To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] Spalanie na wyświetlaczu

tadeoo793 - 19-04-2014, 11:37
Temat postu: [Carisma] Spalanie na wyświetlaczu
Witam! Chcialbym dowiedzieć się jak mogę przestawić wyświetlacz bez oryginalnego radia tak aby pokazywał mi spalanie na chwilę obecną. Kiedy stosuje "trick" znaleziony na forum mogę jedynie ustawić średnią prędkości, średnią spalania na 100km i zasięg samochodu na obecnym paliwie. Wiem, że samochód wyświetlał mi dane o bieżącym spalaniu tuż po kupnie (podczas uruchomienia pokazywał wysoką wartość). Widocznie przy zabawie bezpiecznikami wyjąłem ten od zasilania zegara i się zresetował. Proszę o pomoc.
i9i - 19-04-2014, 12:21

Po lifcie nie pokazuje bieżącego spalania, tylko i wyłącznie średnie. To ze po odpaleniu pokazywał dużo to dlatego, że był zresetowany.
tadeoo793 - 19-04-2014, 12:45

Aha, dzięki za odpowiedź :)
DyrmaZasadniczo - 01-05-2014, 17:59

A jak grzebac w ustawieniach komputera pokladowego po przekladce radia to jest juz kilka tematow na forum. Jak ustawiac na zasieg/sr spalanie/sr predkosc. Mi sie to do dzis jednak nie udalo
robert78 - 01-05-2014, 19:13

DyrmaZasadniczo, cofnij stacyjke do konca zlap dwa guziki na wyswietlaczu tzn ten bez napisu i set wlacz zaplon bedzie mrugac i przelacaj f lub m
DyrmaZasadniczo - 01-05-2014, 19:15

Dziala jedynie opcja SET+M, wtedy moge zmieniac jednostki itd ale finalnie na wyswietlaczu pozostaje zasieg. Nie jestem w stanie tego przestawic na stale
robert78 - 01-05-2014, 19:17

DyrmaZasadniczo, cofnij stacyjke do konca zlap dwa guziki na wyswietlaczu tzn ten bez napisu i set wlacz zaplon bedzie mrugac i przelacaj f lub m
plecho1 - 02-05-2014, 06:34

Tu masz to dokładnie opisane i ten sposób działa na pewno http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30
Jeśli nie działa, to może masz coś padnięte w wyświetlaczu.