To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Skrzypienie z tyłu (półka lub z bagażnika)

lurek - 21-04-2014, 20:42
Temat postu: Skrzypienie z tyłu (półka lub z bagażnika)
Dziś miałem przyjemność jechać na tylnej kanapie swojego powozu :) Jednak całą przyjemność z bycia odwożonym zepsuło mi skrzypienie z okolicy lewego tyłu. Tak jakby półka skrzypiała. Wcześniej coś tam słyszałem ale z przodu, przy muzyce, skrzypienie to jakoś nie zwracało na siebie uwagi, co innego jednak jako pasażer :/

Po szybkiej inspekcji bagażnika w miejscu pisków, zwróciłem uwagę, że może być to (jakby nie było) tandetne wykończenie bagażnika - "piszczy" gdy je poruszać. Nie chciałem od razu rozbierać, bo po kilku drinkach to nie najlepszy pomysł ;)

Czy ktoś z Was miał podobny problem?

waldinio - 22-04-2014, 10:22

Mam to samo ale się nie przejmuje
bart210 - 22-04-2014, 10:33

U mnie skrzypiało tylne zawieszenie, ale po porządnym przepłukaniu na myjce i kilku szybszych przejazdach przez progi zwalniające, skrzypienie ucichło.
lurek - 26-04-2014, 19:06

sprawca skrzypienia wykryty!

Ta jedną rzecz mitsu pierniczyło totalnie, mowa o wykończeniu bagażnika. Skrzypiał boczek przy ocieraniu o metalowe podłoże. Na razie z braku laku okleiłem taśmą izolacyjną i jest lepiej. W tygodniu zrobię testy na kostce ;)

tyku - 27-04-2014, 12:19

lurek napisał/a:
Na razie z braku laku okleiłem taśmą izolacyjną
- a jak będziesz miał już pod dostatkiem tego "laku" :D to sobie elegancko wycisz bagażnik matami np: GMS-022 * 10mm (niedrogi materiał i niewiele waży).
lurek - 27-04-2014, 14:41

temat wygłuszenia poruszę jak uda się spotkać z Tokyo ;)