[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Skrzypienie z tyłu (półka lub z bagażnika)
lurek - 21-04-2014, 20:42 Temat postu: Skrzypienie z tyłu (półka lub z bagażnika) Dziś miałem przyjemność jechać na tylnej kanapie swojego powozu Jednak całą przyjemność z bycia odwożonym zepsuło mi skrzypienie z okolicy lewego tyłu. Tak jakby półka skrzypiała. Wcześniej coś tam słyszałem ale z przodu, przy muzyce, skrzypienie to jakoś nie zwracało na siebie uwagi, co innego jednak jako pasażer :/
Po szybkiej inspekcji bagażnika w miejscu pisków, zwróciłem uwagę, że może być to (jakby nie było) tandetne wykończenie bagażnika - "piszczy" gdy je poruszać. Nie chciałem od razu rozbierać, bo po kilku drinkach to nie najlepszy pomysł
Czy ktoś z Was miał podobny problem?
waldinio - 22-04-2014, 10:22
Mam to samo ale się nie przejmuje
bart210 - 22-04-2014, 10:33
U mnie skrzypiało tylne zawieszenie, ale po porządnym przepłukaniu na myjce i kilku szybszych przejazdach przez progi zwalniające, skrzypienie ucichło.
lurek - 26-04-2014, 19:06
sprawca skrzypienia wykryty!
Ta jedną rzecz mitsu pierniczyło totalnie, mowa o wykończeniu bagażnika. Skrzypiał boczek przy ocieraniu o metalowe podłoże. Na razie z braku laku okleiłem taśmą izolacyjną i jest lepiej. W tygodniu zrobię testy na kostce
tyku - 27-04-2014, 12:19
lurek napisał/a: | Na razie z braku laku okleiłem taśmą izolacyjną | - a jak będziesz miał już pod dostatkiem tego "laku" to sobie elegancko wycisz bagażnik matami np: GMS-022 * 10mm (niedrogi materiał i niewiele waży).
lurek - 27-04-2014, 14:41
temat wygłuszenia poruszę jak uda się spotkać z Tokyo
|
|
|