To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - przyciemnione szyby

wlodek93 - 27-04-2014, 22:55
Temat postu: przyciemnione szyby
Witam. mam do was takie pytanie odnosnie przyciemniania szyb. Czy tylna szybe w samochodzie mozna przyciemniac i policja sie tego nie czepia? bo tylne boczne mozna. i pytanie czy ktos z was uzywal tych folii z allegro ktore kosztuja w granicach 15 zl bo zastanawiam sie czy watro w takie cos inwestowac
bialyjayz - 27-04-2014, 23:08

te folie na allegro to te same które montują w zakładach monterskich. Cała magia tkwi w odpowiednim naklejeniu tego na szyby. Jeśli byś się naprawdę przyłożył to za którymś tam razem by Ci wyszło jak z warsztatu :)
robertdg - 27-04-2014, 23:28

bialyjayz napisał/a:
te folie na allegro to te same które montują w zakładach monterskich. Cała magia tkwi w odpowiednim naklejeniu tego na szyby. Jeśli byś się naprawdę przyłożył to za którymś tam razem by Ci wyszło jak z warsztatu :)
Nie byłbym tego taki pewien, na małej krzywiźnie jakoś udaje się wyprowadzać te tanie folie, gorzej gdy krzywizna przekracza możliwości elastyczne folii, niewiele drozsze są folie które swobodnie się układają nawet na duzych szybach z dużymi krzywiznami a przy tym człowiek nie traci nerwów że co chwila musi pilnować czy mu folia nie ucieka.
Bamber - 27-04-2014, 23:29

Jak kolega wyżej napisał, za którymś ci wyjdzie, jak pierwszy raz daj se luzu bo więcej folii naniszczysz. Możesz mieć przyciemnionie wszystkie prócz czołowej i przednich bocznych.
bialyjayz - 27-04-2014, 23:53

robertdg napisał/a:
Nie byłbym tego taki pewien, na małej krzywiźnie jakoś udaje się wyprowadzać te tanie folie, gorzej gdy krzywizna przekracza możliwości elastyczne folii, niewiele drozsze są folie które swobodnie się układają nawet na duzych szybach z dużymi krzywiznami a przy tym człowiek nie traci nerwów że co chwila musi pilnować czy mu folia nie ucieka.

więc tak jak napisałem jak masz fach w ręku, troche cierpliwości, nerwy ze stali i odpowiedni sprzęt za którymś razem może się udać i z tą folią za 15 zł :P

mkm - 28-04-2014, 12:53

bialyjayz napisał/a:
te folie na allegro to te same które montują w zakładach monterskich.

Ale nie te za 15zł :roll:
Dobra (a jeszcze tania) jest folia 3M z serii FX - kupisz w granicach 30-40zł za m2.
Te po 15zł to strata czasu i pieniędzy.

wlodek93 - 28-04-2014, 13:48

dzieki za podpowiedzi moze sie skusze i cos podzialam w tym temacie:D bo jednak przyjemniej jest cos zrobic samemu przy samochodzie a jeszcze jak ladnie wyjdzie to juz wogole jaka satysfakcja;DD
wlodek93 - 28-04-2014, 16:57

mysle ze wyjdzie:) w najblizszym czasie zakupuje folie i biore sie za przyciemnianie:D fotorelacje z efektow mojej pracy pewnie pokaze;)
Bamber - 28-04-2014, 17:01

folię kładą na szybę płynem do naczyń bo woda za szybko spływa,kolega tak robi a klei szyby 8 lat.
mkm - 28-04-2014, 17:05

Bamber napisał/a:
folię kładą na szybę płynem do naczyń bo woda za szybko spływa

:roll:
Wodą demineralizowaną z odrobiną płynu do naczyń jak już...

wlodek93 - 02-05-2014, 21:18

i szyby przyciemnione:D powiem ze jak na pierwszy raz to wyszly ladnie:D jak zrobie fotki to wstawie i pochwale sie efektem
bialyjayz - 02-05-2014, 21:21

wlodek93 napisał/a:
i szyby przyciemnione:D powiem ze jak na pierwszy raz to wyszly ladnie:D jak zrobie fotki to wstawie i pochwale sie efektem

czekam bo sam jestem ciekaw, być może sam się pokuszę :)

Jaro1974 - 02-05-2014, 22:37

Ja nie muszę bo mam u siebie w oryginale szyby przyciemnione.
wlodek93, W Opactwie koleś za w miarę dobrą cenę przyciemnia dobrze szyby i dokument na to jeszcze wystawia. Ja robiłem u niego cały tył w cari i zadowolony z jego roboty byłem.

bialyjayz - 03-05-2014, 00:18

Jaro1974 napisał/a:
W Opactwie koleś za w miarę dobrą cenę przyciemnia dobrze szyby i dokument na to jeszcze wystawia

ta dobra cena to się znaczy ile?

wlodek93 - 04-05-2014, 07:57

jesli chcecie obejrzec efekty przyciemniania zapraszam do mnie;p
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=86351