To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - oszędzanie na częściach

Uwex - 28-04-2014, 19:47

motorek- dla mnie nie ma tematu ! (szczególnie jeśli chodzi o układ hamulcowy).
Oczywiście są części, które można ewentualnie zastosować, ale po profesjonalnej regeneracji- jest wtedy nawet gwarancja, np. rozrusznik czy alternator. Nie wspominając o karoserii- bo to wiadomo.

misibiczi - 04-05-2014, 17:25

Uwex napisał/a:
dla mnie nie ma tematu ! (szczególnie jeśli chodzi o układ hamulcowy)

Nie ma żadnego racjonalnego argumentu przeciwko zakupowi np. sprawnego zacisku hamulcowego.

Anonymous - 21-07-2014, 13:55

Niestety, przejechałam się na takim zakupie. Kupiłam używany bak - od razu zaczął przeciekać, mimo iż mechanik zapewniał mnie, że jest w dobrym stanie/ Obiecał te zająć się autem - niestety, bezskutecznie...
misibiczi - 21-07-2014, 17:40

Ale co chcesz w ten sposób przekazać ? Równie dobrze ktoś mógłby napisać, że kupił używany samochód, który od razu się popsuł, co nie oznacza, iż nie można kupić dobrego używanego samochodu. Podobnie jest z częściami, z wyłączeniem przypadków kiedy ich zakup jest ekonomicznie nieuzasadniony bądź w nielicznych sytuacjach niebezpieczny. A Twój mechanik po prostu Ciebie oszukał...
Hubeeert - 21-07-2014, 18:02

motorek jak dla mnie to Twoja główna działalność na naszym Forum polega na reklamowaniu powiązanych ze sobą "blogów", które prowadzą do sklepów internetowych.
Jestem w błędzie?
Czas start - przekonaj mnie do jutra, do 18, że jest inaczej.

Maniakstar - 24-09-2014, 10:27

Dla mnie także temat i sprawa są proste: oszczędzanie na częściach i kupowanie najtańszych zamienników to prosta droga do obniżenia poziomu bezpieczeństwa podczas jazdy,komfortu no i rzecz jasna takie części szybciej się zużyją. Absolutnie nie warto.
Anonymous - 10-10-2014, 13:12

moim zdaniem ważne jest aby części były solidne i wytrzymałe