To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mała CZarna Buła;)

k@rol - 04-05-2014, 14:41
Temat postu: Mała CZarna Buła;)
Witam,

Jak już wtajemniczeni wiedzą Galanta zastąpiła Mazda i przyszedł czas jednak zastąpić Toyotę jakimś nowszym pojazdem (stety;) bądź niestety musimy jednak mieć dwa pojazdy)

Drugie autko dalej miało być sprytne małe i już typowo dla żony. Po bardzo dobrze spędzonych latach z Galantem Mitsubishi również było na naszym celowniku choć pierwsze Colty które obejrzeliśmy troszkę nas odstraszyły stanem, inne auta jakoś też nie mogły mnie przekonać w sumie żony też...
I tak któregoś dnia kiedy oglądaliśmy kolejne padliny pojawiła się Mała czarna buła :D
Była bardzo blisko więc od razu pojechaliśmy obejrzeć, mile zaskoczeni stanem, ja również silnikiem, który co prawda na niskich obrotach jest dość mułowaty to na wysokich mile zaskakuje :mrgreen: . Podobnie zaskakująca jest ogromna jak na tak małe auto kabina.
Następnego dnia Colcik stał już na naszej posesji.
1.3 Pb 95KM 2007

W międzyczasie zakupiłem koła letnie, może w przyszłości się je troszkę odnowi bo z bliska wyglądają :butthead: ale ogólnie moim zdaniem do autka pasują. Wymieniony olej i filtry no i Colt czeka na jakąś polerkę bo lakier troszkę zrysowany :|
Ogólne wrażenia- jak już pisałem silnik na wysokich obrotach sprawia, że bułeczka staje się bułą :wink: przyjemnie przyspiesza, jedynka troszkę ciężko wchodzi kiedy zimno (już studiuję tematy w dziale coltów i na Coltmanii:)), Zawieszenie- troszkę jak gokart, hamulce całkiem niezłe, spalanie super.
Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni, ale w końcu to Misiek :mrgreen:

Bartekkita - 07-05-2014, 12:51

k@rol, a z Toyotką coś się działo czy po prostu czas na nowszy model?

Bardzo ładny ten Colt! Jeszcze w tym czarny kolor robi robotę :D

k@rol - 07-05-2014, 13:44

po prostu coś nowszego chciałem dla żony, a żona coś nowszego i najlepiej wyższego bo źle jej się jezdzi tak niskim autem;) więc wyhaczyliśmy CZ-tke
A kolor-cóż jak umyję Colta to żałuję że Mazda nie jest czarna;)

sveno - 07-05-2014, 20:30

k@rol napisał/a:
jak umyję Colta to żałuję że Mazda nie jest czarna;)
a po 3 kilometrach myślę: czemu nie kupiłem srebrnego :)
k@rol - 07-05-2014, 21:25

Eeee, czarny jest piękny, Beemke też miałem czarną i nie narzekałem:)
bialyjayz - 07-05-2014, 23:02

sveno napisał/a:
a po 3 kilometrach myślę: czemu nie kupiłem srebrnego

powtarzam sobie to prawie zawsze po myciu :P

a jednak Miśki mają to coś, że się za nimi rozglądamy, ładna Colcinka :)

k@rol - 08-05-2014, 00:29

Szczerze to nigdy mi się ten colt specjalnie nie podobał ale im dłużej go mamy tym bardziej go lubię i bardziej mi "podchodzi". Ale fakt kolor dużo daje i felga jak chyba w każdym aucie daje jakieś 70% efektu :wink: Ale jakbym dorwał 16', listwy progowe i lotkę to myślę że było by cudnie :D
k@rol - 25-06-2014, 01:33

Colcik jakiś czas temu dostał nowy olej(mobil esp formula 5w30) póki co nic nie wychlipał;). Będzie trzeba chyba kiedyś pomyśleć o jakimś wygłuszeniu bo hałas czasem drażni i ten z kół i z komory silnika, poza tym złego słowa nie powiem...
k@rol - 18-03-2016, 19:47

Colt sprzedany :| , temat do zamknięcia