To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Brak oświetlenia w środku, zegarów, radia, br

Dialer - 08-05-2014, 20:41
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Brak oświetlenia w środku, zegarów, radia, br
Witam
Ostatnio kolega gdy wchodził do samochodu i zamykał drzwi zgasło mi całkowicie radio.
Potem wieczorem zauważyłem że nie mam podświetlania zegarów oraz całego środka, jest ciemno. Nie działa również kontrolka otwierających się drzwi. Dodam również że sprawdzałem wszystkie bezpieczniki pod kierownicą oraz pod maską i są ok. Nie wiem od czego zacząć i czego szukać. Jest to Carisma 1.9 Diesel. Ma ktoś jakieś rady gdzie szukać winy?
Dodam również że przy każdym odpaleniu silnika restartuję mi się licznik KM od jazdy dziennej.

Bizi78 - 08-05-2014, 23:13

Wydaje mi się, że powinieneś jeszcze raz sprawdzić bezpieczniki w kabinie :wink: .
Dialer - 09-05-2014, 06:24

Bezpieczniki są ok. To była pierwsza rzecz która zrobiłem, dlatego szukam teraz innych możliwości.
eve1988 - 09-05-2014, 06:56

sprawdz polączenie miedzy "-" akumulatora a karoseria. mi sie tez dziwne rzeczy dzialy gdy mialem zasniadziala mase przy karoserii.
chmielu115 - 13-05-2014, 22:39

jeżeli to się zaczęło od zamknięcia dżwi to sprawdź przewody w drzwiach czy ci tam zwarcie jakiś przełamany kabel nie robi