To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 2.2 DID] [177KM] Wezwanie na akcje naprawczą - alternato

jan_outII - 09-05-2014, 11:25
Temat postu: [II 2.2 DID] [177KM] Wezwanie na akcje naprawczą - alternato
Witam,

Czy ktoś również dostał pismo od ASO w sprawie akcji wymiany alternatora?

Ja coś takiego dostałem i mam się skontaktować z ASo w celu sprawdzenia i ewentualnej wymiany.

Pozdrawiam.

loczek - 09-05-2014, 11:59

Mam to samo auto i nic o tym mi nie wiadomo. Co kolega sądzi o samochodzie o silniku. Czeka mnie trzeci przegląd po 3 latach i 28 tyś km i z tego co wiem koszt przeglądu w ASO od 2100 do 2300 zł.
jan_outII - 09-05-2014, 13:26

Silniczek jest OK. Troszkę denerwuje mnie to, że silnik ma podwyższone obroty jałowe poprzez dogrzewanie elektryczne. Ja mam tylko mały problem ze ściraniem przednich opon od strony zewnętrznej. Byłem z tym w ASO i zewnętrznych warsztatach ale nic nie pomogło. Chyba ten mój typ juz tak ma.

Co do przegladu to nigdy nie płaciłem tak duźo. Ostatni po 3 latach i 60 tyś km wyniósł około 1600PLN.

and - 09-05-2014, 17:47

jan_outII napisał/a:
Ja mam tylko mały problem ze ściraniem przednich opon od strony zewnętrznej. Byłem z tym w ASO i zewnętrznych warsztatach ale nic nie pomogło. Chyba ten mój typ juz tak ma.

Mam to samo ,kilkakrotnie sprawdzana geometria,wstępna ocena rzeczoznawcy PZMot, opinia z zakładów oponiarskich i nikt nie stwierdził nieprawidłowości,poza bardzo drobnymi korektami ustawienia zbieżności "w oczko " ,która i tak mieściła się wyjściowo w normie.Przejechałem dotychczas 128 kkm.Na komplecie oryginalnych letnich około 70 kkm,w zeszłym roku wymagały zmiany.
Chyba rzeczywiście TTTM

jan_outII - 14-05-2014, 12:17

Ja jestem juz po wstępnym przeglądzie alternatora. Mój kwalifikuje się do wymiany.

Dla zainteresowanych - alternatory do wymiany nie posiadają niebieskiego znaku na obudowie. Usterka objawia się samoistnym odkręceniem koła pasowego podczas pracy silnika - można sobie wyobrazić co to może spowodować.

Akcja naprawcza jest znana z modelu ASX, gdzie już wcześniej wzywano auta do wymiany alternatora. Obecnie tą akcje rozszerzono o model Outlander.

A5tu5 - 19-05-2014, 22:34

Też dostałem wezwanie.
U mnie nawet nie sprawdzali - od razu wymienili...

Mia - 01-02-2015, 00:47

Witam. Chciałem się podzielić informacją, że jestem już chyba ostatnim właścicielem 2.2 DID Mivec, któremu wymienili jeszcze alternator w Polsce. Było to pod koniec stycznia, parę dni temu w serwisie AUTO KRAK w Krakowie. Wiadomość nie byłaby niezwykła, gdyby nie to, że po przywiezieniu w listopadzie ubiegłego roku Miśka z Belgii poinformował mnie o tym polski serwis Mitsubishi. Mogę więc z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że Polska jest rzeczywiście w Europie. Ciekawe tylko, czy ten Belg (poprzedni właściciel Miśka) zapomniał to zrobić w Belgii czy sprawę olał ... :axe:
Seferiel - 02-02-2015, 12:53

Jak się zapisać na te akcje naprawcze ?:P Mam wysłać tą magiczną karteczkę do mmc ? i to wsio ? :x
Mia - 03-02-2015, 12:45

Seferiel napisał/a:
Jak się zapisać na te akcje naprawcze ?:P Mam wysłać tą magiczną karteczkę do mmc ? i to wsio ? :x

Ja osobiście dowiedziałem się przez przypadek podczas przeglądu. Informacja o czekającej mnie jeszcze wymianie alternatorze była w komputerze.
pozdrawiam