To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Chrobotanie z prawgo koła przy jeździe na wpros

paul_pivo - 09-05-2014, 11:52
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Chrobotanie z prawgo koła przy jeździe na wpros
Jak uważacie, czy chrobotanie na prostej ewidentnie z prawego koła to może być przegub zewętrzny? Dodam, iż chrobotanie ustaje jak przyspieszam albo hamuje. Chrobocze tylko podczas jazdy bez gazu u hamulca, głównie na prostej (na zakrętach znacznie mniej). Łożysko sprawne.
Łysy88 - 09-05-2014, 12:22

A może opaska osłony przegubu? Ja tak miałem jak mi spieli tyrtytkami i spadły. Przegub to raczej na skręconych kołach hałasuje.
Tomaszowski - 09-05-2014, 12:52

U mnie chrobotało w tym tygodniu. Wyjąłem tyną tarczę bo myślałem że szczęki się odklejają, okazało się że to szorujeblacha (osłona) tarczy-dziwne że szorowała nie przy górnym rancie tylko przy stronie najbliżej osi-na tarczy było dokładnie widać gdzie rysowało po jej zdjęciu.
Przód u mnie wydawał kiedyś też takie dźwięki-aż wstyd się przyznać, ale koło po prostu było za słabo dokręcone. Przy chamowaniu i przyśpieszaniu cisza. Przy jeździe ze stałą pędkością-chrobotało.
Powodzenia!

robertdg - 09-05-2014, 19:13

Koła dokręcone :?:
paul_pivo - 12-05-2014, 09:16

ROZWIĄZANIE:

Jedna ze szpilek była pęknięta. Co dziwne przy poprzednim dokręcaniu koła kluczem dynamomentrycznym nic nie wskazywało na to.