To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Kradzieże mitsubishi Galanta

williams01 - 20-05-2014, 19:20
Temat postu: Kradzieże mitsubishi Galanta
Witam

Chciałem zapytać użytkowników forum na temat tego czy mają jakąś wiedzę ,doświadczenia na temat kradzieży Galanta i ogólnie Mitsubishi.
Czy są one częste, tak jak auta z koncernu VAG?? Czy może raczej to pojedyncze przypadki??

sampler - 20-05-2014, 20:25

Jesli chodzi o Galanta to nie slyszalem o kradziezach. Po pierwsze ciezko go zwedzic z uwagi na konstrukcje - dostęp do komputera baardzo utrudniony. Po drugie towar chyba mało popularny. Co innego np Lancer. Zlodziej przychodzi ze swoim komputerem podpina pod maskę i odjezdza.
williams01 - 20-05-2014, 20:41

sampler napisał/a:
Jesli chodzi o Galanta to nie slyszalem o kradziezach. Po pierwsze ciezko go zwedzic z uwagi na konstrukcje - dostęp do komputera baardzo utrudniony. Po drugie towar chyba mało popularny. Co innego np Lancer. Zlodziej przychodzi ze swoim komputerem podpina pod maskę i odjezdza.

To złodzieje podczas kradzieży podmieniają ECU silnika??
Przecież w wielu samochodach wymaga to rozebrania dość sporej części podszybia??
W sumie to fakt że Galant to rzadki towar.Ale z drugiej strony ładny Galant 2.5 V6 AVANCE to rodzynek i może przyciągać uwagę.

Tomek - 20-05-2014, 21:16

williams01 napisał/a:

samplerowi raczej chodziło o to, że złodziej przychodzi z laptopem

williams01 napisał/a:
Ale z drugiej strony ładny Galant 2.5 V6 AVANCE to rodzynek i może przyciągać uwagę.

no właśnie
a złodziejowi nadmierna uwaga nie jest potrzebna
nie potrzeba im czyjejs uwagi
dlatego najlepiej sie kradnie samochody w każdym calu przeciętne

zawsze powtarzałem, że Galanta EA to tylko jakiś debil może ukraść
w częściach wart marne kilka tyś, wartości jako całość też nie ma olbrzymiej
jedynie problemu możnaby sobie narobić
co innego ukraść, żeby się przejechać

williams01 - 20-05-2014, 21:29

tomek84 napisał/a:
williams01 napisał/a:

samplerowi raczej chodziło o to, że złodziej przychodzi z laptopem

williams01 napisał/a:
Ale z drugiej strony ładny Galant 2.5 V6 AVANCE to rodzynek i może przyciągać uwagę.

no właśnie
a złodziejowi nadmierna uwaga nie jest potrzebna
nie potrzeba im czyjejs uwagi
dlatego najlepiej sie kradnie samochody w każdym calu przeciętne

zawsze powtarzałem, że Galanta EA to tylko jakiś debil może ukraść
w częściach wart marne kilka tyś, wartości jako całość też nie ma olbrzymiej
jedynie problemu możnaby sobie narobić
co innego ukraść, żeby się przejechać

Miałem raczej na myśli że galant Avance przyciąga uwagę złodzieja
A co do kradzieży Mitsubishi, to Lancer cieszy się większym wzięciem??
Podejrzewam że jak ktoś postawi Evo pod blokiem to po kilku tygodniach je straci.

Tomek - 20-05-2014, 21:42

williams01 napisał/a:

Miałem raczej na myśli że galant Avance przyciąga uwagę złodzieja

1. ale złodziej to nie koneser sztuki, tylko biznesmen
kradnie w pewnym celu, albo ma zamówienie od takich samych jak on, albo będzie starał się szybko upłynnić towar, a Galant tego nie zapewnia

2. jak przyciąga uwagę złodzieja, to innych też

Yoshiko - 20-05-2014, 21:50

williams01 napisał/a:
Witam

Chciałem zapytać użytkowników forum na temat tego czy mają jakąś wiedzę ,doświadczenia na temat kradzieży Galanta i ogólnie Mitsubishi

szczerze ????? to bardzo dziwne pytanie :doubt:

Cytat:
williams01
Nowy Forumowicz

Auto: Focus
Region: Śląski
Kraj/Country: Polska

marecki - 20-05-2014, 21:57

Yoshiko napisał/a:
williams01 napisał/a:
Witam

Chciałem zapytać użytkowników forum na temat tego czy mają jakąś wiedzę ,doświadczenia na temat kradzieży Galanta i ogólnie Mitsubishi

No dajcie więcej podpowiedzi złodziejowi :roll:

każda potwora znajdzie swojego amatora :D

williams01 - 21-05-2014, 15:56

marecki napisał/a:
Yoshiko napisał/a:
williams01 napisał/a:
Witam

No dajcie więcej podpowiedzi złodziejowi :roll:

każda potwora znajdzie swojego amatora :D

Pytam z tego względu że interesuje się zakupem Galanta a że jedno auto mi już podprowadzili spod Bloku więc pytam jak temat się ma odnośnie Mitsubishi

robertdg - 21-05-2014, 18:15

Auto jak auto, ktoś da zlecenie to podprowadzą, jedynym plusem jest niska popularność poza popularną grupa VAG-a, GM, etc. Przy obecnej wartości Galant nie jest wart uwagi porządnego złodzieja, no chyba, że to mega wychuchany rodzynek, ewentualnie VR-4. Co innego Lancer X, juz były tematy o ich kradziezach, ale to inny roczni, diametralnie inna wartosc, etc.
Galant to też nie maluch czy polonez że da sie go odpalić z kabla, immo zapisdane w ECU, więc bez sprzętu nie da rady odpalić, już prędzej spotkać się mozna z włamaniem

williams01 - 21-05-2014, 21:35

robertdg napisał/a:
Auto jak auto, ktoś da zlecenie to podprowadzą, jedynym plusem jest niska popularność poza popularną grupa VAG-a, GM, etc. Przy obecnej wartości Galant nie jest wart uwagi porządnego złodzieja, no chyba, że to mega wychuchany rodzynek, ewentualnie VR-4. Co innego Lancer X, juz były tematy o ich kradziezach, ale to inny roczni, diametralnie inna wartosc, etc.
Galant to też nie maluch czy polonez że da sie go odpalić z kabla, immo zapisdane w ECU, więc bez sprzętu nie da rady odpalić, już prędzej spotkać się mozna z włamaniem

Chyba wszystkie samochody na wtrysku maja immo zapisane w ECU a i tak je kradną, może Galanta wyróżnia to że jak już padło w tym Temacie że ma trudno dostępny Port OBD.

robertdg - 22-05-2014, 21:29

Nie wszystkie, a port OBD (JOBD) jest bardzo łatwo dostępny, jest na wierzchu i nie wymaga demontazu żadnych zaslepek, etc.

Ale ok z takim podejsciem można kraść każde auto, pytanie o sens kradzieży Galanta względem bardziej popularnych i pożadanych aut, bo nie ukrywajmy, ale Galant nigdy nie będzie marzeniem miłośników niemieckiej czy francuskiej motoryzacji, która jest przeważająca w znacznym stopniu przez co ma bardziej znane i rozpowszechnione rozwiązania.

Piwor - 23-05-2014, 07:28

A na cholerę kraść stare złomy? Kradnie się nowe złomy z których są pieniądze. Części do świeżych Japońców są drogie i tu się biznes kręci. ;)
viader - 23-05-2014, 08:16

Szanujący się złodziej nawet na galanta nie zerknie. Krótko mówiąc gówno to warte zarówno w częściach jak i w całości. Może 10 lat temu ktoś by się skusił jak był problem z częściami. Mało popularnych aut nie warto kraść ciężko upłynnić towar a i ryzyko, że ktoś rozpozna auto albo części większe.
robertdg - 23-05-2014, 08:22

viader napisał/a:
Mało popularnych aut nie warto kraść ciężko upłynnić towar a i ryzyko, że ktoś rozpozna auto albo części większe.
Śliskie stwierdzenie :P http://www.rmf24.pl/fakty...sce,nId,1108096