To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero I - Przekładka środka mostu ze spręzyny do resora? możliwa?

2wb - 23-05-2014, 17:18
Temat postu: Przekładka środka mostu ze spręzyny do resora? możliwa?
Witam, jestem nowy wiec chce sie przywitać na poczatek. Tak jak w temacie mam pytanie czy da rade przełożyć bebechy z mostu na sprężynie do mostu na resorze? I co ewentualnie musialbym przełożyć? A zależy mi dlatego ze ten na sprezynie posiada blokade LSD.
skalniak - 11-06-2014, 20:31

Witam kolege,ja również jestem tu nowy.Dlaczego kolega chce wymieniać coś co najprawdopodobniej już ma,LSD nie jest niczym nadzwyczajnym i było montowane w mostach chyba większości jedynek,jak nie we wszystkich,po drugie przełożenia zarówno w przednim jak i w tylnym muszą być takie same.pozdrawiam.
2wb - 14-06-2014, 19:40

Witam, no niestety moj most na resorze nie ma lsd... a przelozenia mostów sa takie same... na dniach bede robic przekladke i dam znac czy jest to wykonalne;)
skalniak - 15-06-2014, 20:28

Kolego ja idę trochę dalej,bo do swojego wkładam reduktor SS i most z blokadą a dokładniej komplet z II-ki bo LSD to trochę mało.A apropo zamiany resorów na sprężyny to widziałem u kolegi w warsztacie takie przeróbki,acz kolwiek możesz most sprężynowy założyć na resory,ktoś musi ci dorobić odpowiednie cybanty,obetnij mocowanie wachaczy i powinno pasować.Pozdrawiam
ppkss4_ - 06-07-2014, 22:57

skalniak, zakładasz reduktor SS i most z blokada, elektryke przerabiasz? Zakładasz moduły do sterowania kontrolkami napędów i kompresorem czy spinasz na krótko?
2wb - 07-07-2014, 19:13

Witam. Jednak da rade bez żadnych przeróbek przełozyć środek mostu ze spręzyny do resora. Pozdrawiam.
skalniak - 15-07-2014, 23:59

witam,bawię się i wszystko przerabiam,narazie szukam natchnienia i czasu,każda część waży parę kilo i muszę się odpowiednio nastroić no i czasu trichę znaleźć bo wszystko robę sam i bez kanału,ale nie takie rzeczy już robiłem,ostatnio wymieniałem pierścienie i panewki też leżąc pod samochodem i ogarnąłem temat w jeden dzień.
jimmy_poznan - 19-05-2015, 14:34

Hej,

jakby co to potrafię ogarnąć temat blokady z PII do mostu tylnego PI + tarczowe hamulce gratis :)

Misiek I - 09-10-2016, 18:55

witam
chciałbym do swojego miska I 2,5 na resorach wstawić most od dwójki 2.8 z blokadą na sprężynach
co wy na to ? do zrobienia czy raczej sobie darować za każdą sugestię czy poradę będę bardzo wdzięczny

Kris 77 - 18-11-2016, 11:21

jimmy_poznan,
Część
Ile za taką wymianę w Pajero 1 2.5 na główkę z blokada plus kompresor ( na gotowo)
Pozdrawiam
Krzysztof

Peter_03 - 02-06-2022, 14:32

Trochę odkopię temat do swojego miśka 86r. na resorach chcę wrzucić 2,8TD, skrzynię z reduktorem SS i komplet mostów z P2, pytanie moje jest takie czy dużo jest zabawy z przekładką napędów, jak wygląda sprawa spasowania wszystkiego do starszej budy, może jakieś podpowiedzi co musi zostać od starszej generacji i jak wygląda sprawa dopasowania tylnego mostu z P2 na sprężynie do ramy od P1 na resorze.