To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] Zabezpieczenie profili zamkniętych - jak.

RaVciO - 23-05-2014, 18:09
Temat postu: [MSS ALL] Zabezpieczenie profili zamkniętych - jak.
Witam.
Około rok temu kupiłem środek do zabezpieczenia profili zamkniętych w aucie, ale jakoś się nie złożyło i się do tego nie zabrałem.

Postanowiłem zrobić to w tym roku :-) Pogoda sprzyja więc wymówki nie ma ;-)

Ile i gdzie znajdę "otwory serwisowe" w drzwiach, progach itd. przez które aplikuje się środki zabezpieczające?

Bizi78 - 23-05-2014, 19:59

Rafał, wszystko masz w manualu :wink: :

RaVciO - 23-05-2014, 21:57

Najbardziej oczywiste rozwiązanie, aż wstyd, że o tym nie pomyślałem :D
Bizi78 - 23-05-2014, 22:00

Spoko, może innym się przyda :D .
cakp - 26-05-2014, 12:05

Nie mogę sobie wyobrazić zdjęcia nr 5. Gdzie tego szukać?

Ja rok temu użyłem boll do profili zamkniętych. Do 4 zdjęcia miałbym małe poprawki, na dole w rancie drzwi są otwory spustowe, ja tam wsuwałem słomkę z preparatem. Wg mnie dolny rant jest najbardziej podatny na korozję gdzie woda się już raczej gromadzi. Spsiukałem cały dolny pas.
Polecam jeszcze klapę bagaznika, wsunąc słomke w dolne otwory wylotowe.

Rozumiem że w autach z plastikową listwą progową trzeba ją całkiem zdemontować?Tam akurat nie wiedziałem jak się za to zabrać

U siebie zauważyłem małe bąble. Tylna klapa bagażnika. Listwa nad tablicą rejestracyjną. Zdjąłem plastik od wewnętrznej klapy bagażnika ale rant nad tablicą rejestracyjną jest tylko wypustem a nie łączeniem blachy. Nie wiedziałem jak w to miejsce psiuknąć spray by dobrać się do tych bąbli od zaplecza.

kisian - 26-05-2014, 17:27

Masz na schemacie auta zaznaczone. Dół tylnej części auta po zderzakami za kołami