To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Sonda lambda wykręcona z częścią kolektora

KrysRein - 24-05-2014, 20:09
Temat postu: Sonda lambda wykręcona z częścią kolektora
Potrzebuję szybkiej rady odnośnie naprawy kolektora wydechowego. Podczas wymiany sondy wyszła ona razem z gniazdem w który była wkręcona. Byłem u jednego z osiedlowych "mechaników" typu "Panie nasyp Pan trocin do skrzyni to przestanie hałasować" , polecił mi klej (?!) do żeliwa bo jak się pospawa to zaraz odleci.

I tutaj pytanie do Was da rade to pospawać czy może tym razem ta rada pro-mechanika okaże się słuszna? Dodam że wymiana nie wchodzi w grę bo jestem prawie pewien że podczas wymiany kolektora coś nowego się uszkodzi (Galant naprawdę jest zmęczony).

robertdg - 24-05-2014, 20:12

A przegwintować, przetulejowac nie ma mozliwości??
Spawanie raczej nie wchodzi w rachube

milo - 24-05-2014, 21:39

KrysRein napisał/a:
Podczas wymiany sondy wyszła ona razem z gniazdem w który była wkręcona.

Jak gniazdo mocowane w kolektorze było :?:

Bartek - 24-05-2014, 23:21

milo, było było.... w E3 to norma ;)

wymiana kolektora Cię czeka - masz wanabe GTi - więc pochwal się jaki masz silnik, może coś pomożemy - kolektorów do N/A u nas dostatek ;)

KrysRein - 25-05-2014, 03:04

4g37 póki co
Bartek - 25-05-2014, 10:26

KrysRein, gaźnik czy wtrysk? Pytam niestety bardziej z ciekawości, bo niestety z 4g37 chyba nie mamy żadnego - same 4g63 sohce i dohce....
KrysRein - 25-05-2014, 14:50

Na wtrysku , przejrzałem allegro , tablice, i szczecińskie szroty - nikt nie ma :( .
Chyba dam do jakiegoś warsztatu żeby mi nowy z kwasówki pospawali z miejscem na turbo bo mała turbinka od 3000gt vr4 czeka. :badgrin: