[04-13]Colt CZx - Alarm nie reaguje
cr1mson - 24-05-2014, 22:33 Temat postu: Alarm nie reaguje Witam,
dosyć dziwny problem otóż rano samochód miał działający normalnie alarm, także po dojechaniu do pracy również był sprawny. Po południu po pracy alarm dalej działał, problem pojawił się po powrocie do domu. Alarm po prostu nie reaguje żadnych trzasków zamykania zamków w drzwiach, mimo iż oba piloty w kluczykach są sprawne na 100%. Szczęśliwie zamek centralny jest ok bo po przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy reszta zamków się również zamyka. Wygląda jakby jakiś kabelek tego całego systemu alarmu został odłączony. Zaglądałem pod kierownicę a tam ich setki i nie umiem się połapać co i jak.
Proszę o pomoc
tomusn - 25-05-2014, 13:53
ale chodzi o alarm, czy zamykanie z pilota?
masz dodatkowe piloty do alarmu i one sterują zamykaniem?
cr1mson - 25-05-2014, 16:45
Chodzi właśnie o alarm i zamykanie drzwi pilotem, działa tylko ręczne zamknięcie zamków poprzez przekręcenie kluczyka w zamku w drzwiach kierowcy. Nie wiem dlaczego ani zamek i alarm nie reaguje na pilota.
tomusn - 25-05-2014, 22:32
czy masz alarm i dodatkowe piloty do niego?
cr1mson - 25-05-2014, 23:01
Dwa mam, jeden użytkowy i drugi zapasowy - oba na pewno sprawne.
plecho1 - 25-05-2014, 23:08
Może przepalił się jakiś bezpiecznik od alarmu. Jeśli alarm jest nieoryginalny. to najprawdopodobniej bezpiecznik czy bezpieczniki są na przewodach idących do centralki alarmu. Najczęściej centralka i bezpiecznik znajdują się obok bezpieczników w kabinie. Szukaj puszki podobnie wyglądającej jak ta http://obrazki.elektroda.net/24_1240863398.jpg z wychodzącym z niej pojedynczym kablem nigdzie nie podłączonym będącym anteną takim jak ten po prawej na zdjęciu. Na którymś kablu wiązki idącej do takiego sterownika powinien być bezpiecznik.
cr1mson - 26-05-2014, 12:58
@plecho1
Nie ma takiej opcji Jeśli chodzi o alarm to był nieruszany odkąd samochód do nas przyjechał od producenta (alarm oryginalny a misiek z pierwszej ręki ). Dla zabicia innych pytań, samochód od początku serwisowany tylko i wyłącznie w autoryzowanym serwisie Miśków.
Tak czy inaczej, dzięki za trop sprawdzę go jak tylko użytkownik wróci z samochodem. Prosiłym w między czasie inne sugestie co by sprawdzić.
zeshky - 30-05-2014, 11:03
Sprawdź krańcówki w drzwiach, klapie, masce, oczyść je i zabezpiecz przed wilgocią.
|
|
|