Pajero Pinin - woda pod dywanikiem pasażera .. Pinin 3D
cezare - 26-05-2014, 11:53 Temat postu: woda pod dywanikiem pasażera .. Pinin 3D a może nalałem sam kiedy myłem myjką ciśnieniową ? odkryłem PO czasie kiedy smrodek się rozszedł - na wykładzinie mam wycieraczkę niestety z gumowym spodem.. możliwe że to myjką ciśnieniową się wlałem ? ,,, ehh ... martwię się ;( jeszcze mnie nigdy pod wykładziną nie było ..
uszczelki wyglądają OKAY ;( - patrzyłem na niego pod spodem - ale tam wszystko jakby całe .. miał ktoś kiedyś taki przypadek ?
edit : wczoraj wywaliłem fotel pasażera - dywaniki do góry, wodą wszystko nasiąknięte - więc zaczynam żmudny proces suszenia. w okolicach tunelu koło ręcznego znalazłem :
5 CHF'ów w jednej potężnej monecie - oraz 30 centymów + 10 euro centów oraz 200 lirów włoskich. co ma potwierdzenie w papierach samochodu - życie spędził w północnych włoszech w terenie ostro górzystym.
[ Dodano: 29-05-2014, 10:09 ]
update :
na razie wciąż suszenie ;( pogoda nie sprzyja .. ale dziwne jedno - pod siedzeniem mamy coś jakby blacha z blachą zespolona - i na zespoleniu tych blach wczoraj patrzę, a tam woda sobie wypływa .. pukam od spodu - blacha ok - żeby było już maksymalnie śmiesznie - między tymi blachami nawet nie rozpoczyna się korozja .. dziś po pracy postaram się umieścić fotki - ale maksymalnie to dziwne ..
wczoraj kupiłem grzejnik / dmuchawę - zawlokłem kabel 25 metrów do samochodu - i zamknąłem go na parę godzin .. dywaniki od spodu mają niesamowitą wchłanialność .. i żeby było ciekawiej - nie przepuszczają wilgoci na górę - czyli pod dywanikiem możesz mieć syf - a na zewnątrz prawie suchutko .. nie że widzisz plamę wody czy coś .. nie byłem pewny co jest pod dywanikami ..
załamka na razie - totalna załamka - pogoda NIE pomaga ;(
[ Dodano: 3-06-2014, 8:09
drzwi muszą przylegać tą drobną uszczelką do rantu karoserii - ja musiałem podgiąć ramkę szyby od strony zawiasu w kierunku do karoserii.
kolejna sprawa to gdzie kończy się uszczelka.
LINK do Fotki
w efekcie czego jeżeli cokolwiek płynie - niema możliwosci zobaczenia tego - bo wpływa odrazu pod dywaniki - poza naszym wzrokiem. Mam zamiar wkleić tą uszczelkę na jakimś dobrym kleju, który wytrzyma temperatury latem i zimą - narazie takiego szukam.
Uszczelka jak sama nazwa wskazuje ma kształt litery U - i to U obejmuje rant / blachy - przy nieszczelności mini uszczelki na drzwiach - podczas jazdy woda dostaje się do środka litery U i płynie tym jak rynną ... nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem - starałem się . W każdym razie namierzone - wysuszone - przetestowane. Uszczelka drzwiowa wewnętrzna ma w sobie stalowy rdzeń - jego też ładnie centymetr po centymetrze kombinerkami podoginałem - ale bez klejenia ( wypełnienia U ) to temu nie zawierzę.
a leci dokładnie tędy : https://www.dropbox.com/s...tfp/Capture.JPG
[ Dodano: 10-06-2014, 09:35 ]
tak w ramach update : to nie to - leje się prawdopodobnie spod relingów - nie mam teraz czasu tego rozgrzebywać - uszczelka wklejona na kleju made in USA + wyjazd na myjnie ciśnieniową - efekt ? prawy górny róg podsufitki cały mokry ...
|
|
|