[XX-92]Galant E3xA i starsze - Gaznik przy silniku 4G37
Anonymous - 02-02-2007, 13:31 Temat postu: Gaznik przy silniku 4G37 Witam wszystkich. To moj pierwszy post na tej stronie jak i pierwsze mitsubishi galant. Niestety nie znalismy z ojcem tego samochodu i trafilismy na skladaka:/ Z czym to sie je wiadomo;(Nauczka na przyszlosc zeby db przemyslen.To na tyle:)
W samochodzie jest padnięty silnik 4G15 czyli nie jest to oryginal.Oryginalny mamy ale do zlozenia. Ojciec mowi ze musi miec opis dysz ktore zawiera gaznik zeby go sprawdzic czy poprzedni "magik" nie narobil w nim dziadostwa.gaznik Aisan.Jest skrecony ale trzeba go wyczyscic.Nie jestesmy pewni czy gazniki nie sa pozamieniane.Silnik oryginalny to 4G37 8V.1.8ccm a z kolei ten co jest teraz to 1.5ccm.
Jesli ktos ma lub zna jakis link do dokladnego opisu gaznika do 4g37 to prosze Was o podeslanie mi go na adres daacid@vp.pl albo dopisac do tematu:)wkoncu przydac moze sie nie tylko mnie:)))
pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków szczególnie tych ktorzy meczą sie przy swoich maszynach:)
xcracing - 02-02-2007, 14:20
TUTAJ masz do ściągnięci instrukcję serwisową do Twojego Galanta, może tam coś znajdziesz.
Serek - 02-02-2007, 17:41
Witaj daacid, ja również jestem w posiadaniu tego samego silnika zasilanego gaźnikiem. Mowa oczywiście o 4G37. Niestety nie posiadam żadnych instrukcji poza opisem i schematem ze strony
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=2781
Swoją drogą 1.5 w galancie ? Jeździł ?
Życzę powodzenia w sprawie, czekam na wszelkie relacje.
Krzyzak - 02-02-2007, 20:45
faktycznie masz problem - silnik 1.5 w Mitsu nie wystepowal z gaznikiem
moze to byc niezla zagwozdka...
Anonymous - 03-02-2007, 19:01 Temat postu: dziekxx za pomoc koledzy:) montujemy oryginał.troche rzeczy sie wymienilo.ten 4G15 ten gosc wsadzil z colta albo z lancera.tyle ze one nie waza tyle co galncik:)))pozdrawiam:)
dam znac jak prace ida:)szkoda ze wolnego czasu tak malo hehe
Anonymous - 03-02-2007, 19:11
napisalem panu na pw to o co pan prosil pozdrawiam Panie daacid
|
|
|