To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)

eremita - 30-05-2014, 09:21
Temat postu: Powrót po latach do Gala;)
Trzy lata proszenia Żony :twisted: kropla drąży skałę albo Ewa miał dosyć mojego wzdychania na widok każdego gala :oops: i choć uważa że Gal to staruszek to się zgodziła

Sporo czasu spędzone na mobile.de i jest

rok 2001
wersja Avans
motor 2,5
tip-trionic
szukałem czarnego lub granatowego i jest
wnętrze ze skóry
bez wypadek
Co do przebiegu to i tak już nie wieże w to co wyświetla licznik chyba że bym kupował z nowy z salonu ale mój ma koło 140tys i jest nawet książka serwisowa prowadzona przez pierwszego właściciela do 2012r. oraz różne dokumenty np. atest haku i niby się wszystko zgadza

Smiga aż miło nic nie puka nie stuka

Znalazłem go na mobilu ponad 900km od Poznania i jako że moja żona jest na ostatnich nogach to by mnie nie puściła, po samochód pojechali moi koledzy.
Wczoraj miałem stresujący dzień ale dojechali.

Z minusów to standardy w galu czyli nadkola do zrobienia plus zderzaki do lakierowania
Zegarek nie działa i wydaje mi się że w galu antenka do radia powinna się sama wysuwać.

No i jeszcze jedno co na zdjęciach nie było widać i nie wiem czy się cieszyć bo zawsze chciałem czy płakać bo pewnie z praktycznych powodów będę miał wydatek ale gal jest zglebiony.

W najbliższym czasie nie jest mi potrzebny drugi samochód do momentu jak żona nie wróci do pracy i tyle czasu mam by go doprowadzić do idealnego stanu.

Mam dobrego i niedrogiego lakiernika ale co za tym idzie ma roboty dużo i najbliższy wolny termin jest w lipcu.

A tu fotka zrobiona przez Helmuta

A tu jak wygląda przyjeździe i umyciu :)

i w środku

tresorex - 30-05-2014, 09:50

Ładny :)
bialyjayz - 30-05-2014, 11:46

eremita napisał/a:
No i jeszcze jedno co na zdjęciach nie było widać i nie wiem czy się cieszyć bo zawsze chciałem czy płakać bo pewnie z praktycznych powodów będę miał wydatek ale gal jest zglebiony

napewno ktoś z forum się zamieni na standard :)
ładniutki, fele i lakier, gleba z już jednego zdjęcia wyglądają całościowo naprawdę dobrze :)

demoniszcze - 30-05-2014, 11:52

bialyjayz napisał/a:
eremita napisał/a:
No i jeszcze jedno co na zdjęciach nie było widać i nie wiem czy się cieszyć bo zawsze chciałem czy płakać bo pewnie z praktycznych powodów będę miał wydatek ale gal jest zglebiony

napewno ktoś z forum się zamieni na standard :)

No właśnie, nie będzie z tym pewnie najmniejszego problemu :) Bardzo ładny kolor...

Niech się sprawuje!

Misiek :) - 30-05-2014, 12:14

WItam, gratuluje, ja bym glebę zostawił, chyba, że potrzebujesz mega komfortowego auta lub masz kiepski, bardzo kiepski dojazd do domu.
Lakiernika bierz dobrego a nie taniego, żeby zrobiła na lata... i od razu niech klepie ranty i zabezpieczy od środka sklepane ranty.

eremita - 30-05-2014, 15:26

Misiek :) napisał/a:

Lakiernika bierz dobrego a nie taniego, żeby zrobiła na lata... i od razu niech klepie ranty i zabezpieczy od środka sklepane ranty.

Ten lakiernik jest sprawdzony. Jak zabrał się za kolegi mercedesa 124 to wygląda jak nowy :P
W byle jakie łapy gala nie dam :twisted:

Co do gleby to muszę pojeździć, choć plan na gala mam taki że chcę utrzymać w oryginale.
A w oryginale Avance i tak już jest niższy :twisted:

sveno - 30-05-2014, 16:33

eremita napisał/a:
Zegarek nie działa

http://forum.mitsumaniaki...p=767446#767446

eremita napisał/a:
wydaje mi się że w galu antenka do radia powinna się sama wysuwać.
tak powinna. Na 99% pękła żyłka zębata wewnątrz anteny. Można podmienić na bata z Lanosa/Espero

Ładny Gal. Niech się sprawuje.
Co do gleby, to jeżeli masz sprężyny Eibacha, to wcale nie są twardsze niż standardowe, są po prostu niższe.

Krystian99 - 30-05-2014, 19:39

eremita, fajnie że udało się namówić małżonkę ;) rób i wpadaj na spota :)
arturj123 - 30-05-2014, 20:33

Da się odczytać co to za sprężyny i amortyzatory. Wygląda zacnie :P
eremita - 30-05-2014, 21:55

Pojechałem dzisiaj do lakiernika i umówiłem gala na kurację odmładzającą w pierwszy wolny termin czyli koniec lipca :P
Oba tylne błotnik dostaną reperaturki plus nowy lakier, polakierowany będzie tylny zderzak jedna nakładka na progu i klapeczka pod zderzakiem dobrze że tam zajrzałem bo jeszcze trochę i by odpadał. Zastanawiam się czy jej nie wkleić na stałe, chyba że ktoś ma sposób jak ją zamocować by nie zginęła. I jeszcze pod maską lakiernik podziała jak danio na głoda pod wlotem powietrza jest jakieś ognisko korozji i trochę nalotu przy jednym kielichu.

A chyba już jestem stary albo przyzwyczaiłem się do komfortu jeżdżąc francuzami i po dzisiejszej przejażdżce jestem pewien że sprężyny będę zmieniał.

arturj123 napisał/a:
Da się odczytać co to za sprężyny i amortyzatory

Tylko spojrzałem i są czerwone, ale sprawdzę czy coś tam jest napisane.

W środku zrobię wielkie sprzątanie skóra dostane jakiegoś balsamu bo jakaś taka twarda i bardzo zastanawiam się nad obszyciem kierownicy bo jak dla mnie jest jakaś cienka. Już dzwoniłem do magika od kierownic i w ciągu 4 godzin może ją odmienić w grubszą i bardziej mięsistą :twisted:

sveno - 02-06-2014, 18:44

eremita napisał/a:
Już dzwoniłem do magika od kierownic i w ciągu 4 godzin może ją odmienić w grubszą i bardziej mięsistą :twisted:
jaka skóra? Za ile? Gdzie? Czekam na fotki po. :)
eremita - 06-06-2014, 17:38

sveno napisał/a:
eremita napisał/a:
Już dzwoniłem do magika od kierownic i w ciągu 4 godzin może ją odmienić w grubszą i bardziej mięsistą :twisted:
jaka skóra? Za ile? Gdzie? Czekam na fotki po. :)

zwykła gładka skóra 130zł
pół na pół, gładka z skórą perforowaną 150zł
dopłata za pogrubienie 30zł

może też zrobić zamszową ale taka jest mniej trwała :)

Jak to mówią ''Nie posmarujesz nie pojedziesz" Więc by dobrze jeździł dobrze posmaruje a przed smarowaniem wypłucze niepotrzebne syfy jak szacowne grono radzi.

Tomii - 07-06-2014, 09:55

eremita napisał/a:

zwykła gładka skóra 130zł
pół na pół, gładka z skórą perforowaną 150zł
dopłata za pogrubienie 30zł

taniocha, pochwal się jak zrobisz.

eremita - 11-06-2014, 22:13

Jak Gal pójdzie do lakiernika felunek będzie odświeżony i tak się zastanawiam czy nie zmienić koloru, co sądzicie jak lepiej?

Standard

czy

tresorex - 11-06-2014, 22:16

Standard