Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
eremita - 30-05-2014, 09:21 Temat postu: Powrót po latach do Gala;) Trzy lata proszenia Żony kropla drąży skałę albo Ewa miał dosyć mojego wzdychania na widok każdego gala i choć uważa że Gal to staruszek to się zgodziła
Sporo czasu spędzone na mobile.de i jest
rok 2001
wersja Avans
motor 2,5
tip-trionic
szukałem czarnego lub granatowego i jest
wnętrze ze skóry
bez wypadek
Co do przebiegu to i tak już nie wieże w to co wyświetla licznik chyba że bym kupował z nowy z salonu ale mój ma koło 140tys i jest nawet książka serwisowa prowadzona przez pierwszego właściciela do 2012r. oraz różne dokumenty np. atest haku i niby się wszystko zgadza
Smiga aż miło nic nie puka nie stuka
Znalazłem go na mobilu ponad 900km od Poznania i jako że moja żona jest na ostatnich nogach to by mnie nie puściła, po samochód pojechali moi koledzy.
Wczoraj miałem stresujący dzień ale dojechali.
Z minusów to standardy w galu czyli nadkola do zrobienia plus zderzaki do lakierowania
Zegarek nie działa i wydaje mi się że w galu antenka do radia powinna się sama wysuwać.
No i jeszcze jedno co na zdjęciach nie było widać i nie wiem czy się cieszyć bo zawsze chciałem czy płakać bo pewnie z praktycznych powodów będę miał wydatek ale gal jest zglebiony.
W najbliższym czasie nie jest mi potrzebny drugi samochód do momentu jak żona nie wróci do pracy i tyle czasu mam by go doprowadzić do idealnego stanu.
Mam dobrego i niedrogiego lakiernika ale co za tym idzie ma roboty dużo i najbliższy wolny termin jest w lipcu.
A tu fotka zrobiona przez Helmuta
A tu jak wygląda przyjeździe i umyciu
i w środku
tresorex - 30-05-2014, 09:50
Ładny
bialyjayz - 30-05-2014, 11:46
eremita napisał/a: | No i jeszcze jedno co na zdjęciach nie było widać i nie wiem czy się cieszyć bo zawsze chciałem czy płakać bo pewnie z praktycznych powodów będę miał wydatek ale gal jest zglebiony |
napewno ktoś z forum się zamieni na standard
ładniutki, fele i lakier, gleba z już jednego zdjęcia wyglądają całościowo naprawdę dobrze
demoniszcze - 30-05-2014, 11:52
bialyjayz napisał/a: | eremita napisał/a: | No i jeszcze jedno co na zdjęciach nie było widać i nie wiem czy się cieszyć bo zawsze chciałem czy płakać bo pewnie z praktycznych powodów będę miał wydatek ale gal jest zglebiony |
napewno ktoś z forum się zamieni na standard
|
No właśnie, nie będzie z tym pewnie najmniejszego problemu Bardzo ładny kolor...
Niech się sprawuje!
Misiek :) - 30-05-2014, 12:14
WItam, gratuluje, ja bym glebę zostawił, chyba, że potrzebujesz mega komfortowego auta lub masz kiepski, bardzo kiepski dojazd do domu.
Lakiernika bierz dobrego a nie taniego, żeby zrobiła na lata... i od razu niech klepie ranty i zabezpieczy od środka sklepane ranty.
eremita - 30-05-2014, 15:26
Misiek napisał/a: |
Lakiernika bierz dobrego a nie taniego, żeby zrobiła na lata... i od razu niech klepie ranty i zabezpieczy od środka sklepane ranty. |
Ten lakiernik jest sprawdzony. Jak zabrał się za kolegi mercedesa 124 to wygląda jak nowy
W byle jakie łapy gala nie dam
Co do gleby to muszę pojeździć, choć plan na gala mam taki że chcę utrzymać w oryginale.
A w oryginale Avance i tak już jest niższy
sveno - 30-05-2014, 16:33
eremita napisał/a: | Zegarek nie działa |
http://forum.mitsumaniaki...p=767446#767446
eremita napisał/a: | wydaje mi się że w galu antenka do radia powinna się sama wysuwać. | tak powinna. Na 99% pękła żyłka zębata wewnątrz anteny. Można podmienić na bata z Lanosa/Espero
Ładny Gal. Niech się sprawuje.
Co do gleby, to jeżeli masz sprężyny Eibacha, to wcale nie są twardsze niż standardowe, są po prostu niższe.
Krystian99 - 30-05-2014, 19:39
eremita, fajnie że udało się namówić małżonkę rób i wpadaj na spota
arturj123 - 30-05-2014, 20:33
Da się odczytać co to za sprężyny i amortyzatory. Wygląda zacnie
eremita - 30-05-2014, 21:55
Pojechałem dzisiaj do lakiernika i umówiłem gala na kurację odmładzającą w pierwszy wolny termin czyli koniec lipca
Oba tylne błotnik dostaną reperaturki plus nowy lakier, polakierowany będzie tylny zderzak jedna nakładka na progu i klapeczka pod zderzakiem dobrze że tam zajrzałem bo jeszcze trochę i by odpadał. Zastanawiam się czy jej nie wkleić na stałe, chyba że ktoś ma sposób jak ją zamocować by nie zginęła. I jeszcze pod maską lakiernik podziała jak danio na głoda pod wlotem powietrza jest jakieś ognisko korozji i trochę nalotu przy jednym kielichu.
A chyba już jestem stary albo przyzwyczaiłem się do komfortu jeżdżąc francuzami i po dzisiejszej przejażdżce jestem pewien że sprężyny będę zmieniał.
arturj123 napisał/a: | Da się odczytać co to za sprężyny i amortyzatory |
Tylko spojrzałem i są czerwone, ale sprawdzę czy coś tam jest napisane.
W środku zrobię wielkie sprzątanie skóra dostane jakiegoś balsamu bo jakaś taka twarda i bardzo zastanawiam się nad obszyciem kierownicy bo jak dla mnie jest jakaś cienka. Już dzwoniłem do magika od kierownic i w ciągu 4 godzin może ją odmienić w grubszą i bardziej mięsistą
sveno - 02-06-2014, 18:44
eremita napisał/a: | Już dzwoniłem do magika od kierownic i w ciągu 4 godzin może ją odmienić w grubszą i bardziej mięsistą | jaka skóra? Za ile? Gdzie? Czekam na fotki po.
eremita - 06-06-2014, 17:38
sveno napisał/a: | eremita napisał/a: | Już dzwoniłem do magika od kierownic i w ciągu 4 godzin może ją odmienić w grubszą i bardziej mięsistą | jaka skóra? Za ile? Gdzie? Czekam na fotki po. |
zwykła gładka skóra 130zł
pół na pół, gładka z skórą perforowaną 150zł
dopłata za pogrubienie 30zł
może też zrobić zamszową ale taka jest mniej trwała
Jak to mówią ''Nie posmarujesz nie pojedziesz" Więc by dobrze jeździł dobrze posmaruje a przed smarowaniem wypłucze niepotrzebne syfy jak szacowne grono radzi.
Tomii - 07-06-2014, 09:55
eremita napisał/a: |
zwykła gładka skóra 130zł
pół na pół, gładka z skórą perforowaną 150zł
dopłata za pogrubienie 30zł
|
taniocha, pochwal się jak zrobisz.
eremita - 11-06-2014, 22:13
Jak Gal pójdzie do lakiernika felunek będzie odświeżony i tak się zastanawiam czy nie zmienić koloru, co sądzicie jak lepiej?
Standard
czy
tresorex - 11-06-2014, 22:16
Standard
|
|
|