[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY8A 2.0DID] Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego
irhabi - 30-05-2014, 14:03 Temat postu: [CY8A 2.0DID] Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Czy ktoś orientuje się gdzie mogę kupić zestaw naprawczy zacisku hamulcowego PRZÓD?
Tłoczek ma średnicę 57mm i potrzebuję do niego gumową osłonę.
tomaszekk7 - 30-05-2014, 14:19 Temat postu: Re: Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Zapytaj w INTERCARS, sprawdź jeszcze firmę FEBEST
robertdg - 30-05-2014, 20:09
Zadzwoń zapytaj, powinni mieć http://www.e-pajero.pl/
Albo http://www.mitsustyle.pl/page/ mają dobre ceny na produkty OEM
irhabi - 01-06-2014, 22:42
Znalazłem poszukiwaną część w sklepie oferującym "części i akcesoria do samochodów amerykańskich". Czekam jeszcze tylko na potwierdzenie wymiarów.
Gdyby jednak się nie udało, to skorzystam z podanych przez Was namiarów. INTERCARS od razu wykluczam, bo już sprawdzałem. Co do FEBEST, to niestety nie znam kodów producenta i ciężko jest mi się poruszać po ich katalogu bez tej informacji.
Na stronie MITSUSTYLE znalazłem ale jak za kawałek gumki, to nieźle sobie liczą, więc wrócę do nich w ostateczności.
Hubeeert - 02-06-2014, 11:16
http://www.carix.pl/
grzesiopol - 02-06-2014, 15:48
Jak coś pomoże to numer zestawu jest taki 4605A259. U mitsustyle 90 zł to chyba nie jest dużo za oryginał. A samej osłony chyba nigdzie nie kupisz bo w katalogach nie występuje jako pojedyncza część.
tomaszekk7 - 02-06-2014, 16:05
irhabi napisał/a: | Znalazłem poszukiwaną część w sklepie oferującym "części i akcesoria do samochodów amerykańskich". Czekam jeszcze tylko na potwierdzenie wymiarów.
Gdyby jednak się nie udało, to skorzystam z podanych przez Was namiarów. INTERCARS od razu wykluczam, bo już sprawdzałem. Co do FEBEST, to niestety nie znam kodów producenta i ciężko jest mi się poruszać po ich katalogu bez tej informacji.
Na stronie MITSUSTYLE znalazłem ale jak za kawałek gumki, to nieźle sobie liczą, więc wrócę do nich w ostateczności. |
Bez problemu w katalogu FEBEST można znaleźć link poniżej:
http://fe-best.de/index.p...=7542&details=1
irhabi - 03-06-2014, 10:57
grzesiopol napisał/a: | Jak coś pomoże to numer zestawu jest taki 4605A259. U mitsustyle 90 zł to chyba nie jest dużo za oryginał. A samej osłony chyba nigdzie nie kupisz bo w katalogach nie występuje jako pojedyncza część. |
Dziękuję za numer OEM. Można wiedzieć gdzie go znalazłeś?
ok, 90zł to niedużo, ale to tylko gumowa osłona, którą można kupić 3x taniej. Poza tym chyba nie od dziś wiadomo, że sam fakt, że to do Mitsubishi trzeba zapłacić średnio 30% więcej, a na jakości tym nie zyskujesz.
tomaszekk7 napisał/a: | irhabi napisał/a: | Znalazłem poszukiwaną część w sklepie oferującym "części i akcesoria do samochodów amerykańskich". Czekam jeszcze tylko na potwierdzenie wymiarów.
Na stronie MITSUSTYLE znalazłem ale jak za kawałek gumki, to nieźle sobie liczą, więc wrócę do nich w ostateczności. |
Bez problemu w katalogu FEBEST można znaleźć link poniżej:
http://fe-best.de/index.p...=7542&details=1 |
Znając numer podany przez grzesiopol, to i ja jestem w stanie to znaleźć
grzesiopol - 03-06-2014, 14:41
irhabi napisał/a: | Dziękuję za numer OEM. Można wiedzieć gdzie go znalazłeś? | A proszę bardzo. Program nazywa się Mitsubishi ASA. O takie coś:
Jak chce coś kupić to zawsze po VINie z tego korzystam, nie zdarzyło sie jeszcze aby było cos nie tak.
W intercarsie po numerach tego niema, sprawdź jeszcze w ASO bo wcale nie powiedziane, że nie jest o wiele drożej. Ostatnio kupowałem śrubki do montażu ramki tablicy rejestracyjnej za 8 zł z czymś a na internecie są za niecałe 8 zł ale dochodzi jeszcze koszt przesyłki, zadzwoń zapytaj to nic nie kosztuje (oprócz rozmowy)
tomaszekk7 - 05-06-2014, 08:12
Podałem Ci , informację żebyś poszukał w katalogu Febest wystarczy wpisać model samochodu i wyświetlą Ci się części do danego modelu. Dalej wystarczy przeczytać opisy i byś sam znalazł.
grzesiopol - 05-06-2014, 17:02
tomaszekk7 napisał/a: | Podałem Ci , informację żebyś poszukał w katalogu Febest wystarczy wpisać model samochodu i wyświetlą Ci się części do danego modelu. |
irhabi napisał/a: | Co do FEBEST, to niestety nie znam kodów producenta i ciężko jest mi się poruszać po ich katalogu bez tej informacji. | koledze irhabi chodziło pewnie, że bez znajomości numeru fabrycznego części ciężko coś znaleźć, a powiem, że kiedyś jak nie korzystałem z ASA to cięzko mi było coś znaleźć, podpasować, zwłaszcza do mojego poprzedniego miśka tj. Space Wagona III wiele sklepów nie miało tego modelu u siebie w katalogach. Posiadanie numeru części ułatwia życie i szukanie.
Hubeeert - 05-06-2014, 18:47
Proponuję sciągnąć program IC i tam jest naprawde sporo numerów.
grzesiopol - 05-06-2014, 19:05
Piszesz o katalogu Intercarsa?
Hubeeert - 05-06-2014, 23:59
Tak, są też inne.
grzesiopol - 06-06-2014, 00:04
Ale wiesz, że katalog jednej m-ki jest lepszy od katalogu wielu marek, ponadto przewaga katalogów typu Mitsubishi ASA nad np. IC jest taka, że masz przynajmniej rysunki całych elementów z umiejscowieniem danej części.
|
|
|