To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Kasowanie licznika przeglądu

Walcz72 - 04-06-2014, 14:50
Temat postu: [II 2.0 DID] Kasowanie licznika przeglądu
Witam wszystkich
Mam dość nietypowy objaw z którym nie mogę sobie poradzić i gorąco liczę ze ktoś się zlituje .
Mianowicie chciałem skasować licznik przeglądu i tak go skasowałem że do najbliższego przeglądu mam teraz 25 miesięcy i 1000 km. do przejechania , więc postanowiłem go skasować jeszcze raz ale niestety nie mogę i pokazuje mi EU11 . Czy może ktoś miał takie objawy i wie jak sobie z tym poradzić nie odwiedzając ASO ( w cenie 170 zł. za skasowanie licznika )

mitsu00 - 04-06-2014, 20:19
Temat postu: Re: Kasowanie licznika przeglądu
Walcz72 napisał/a:
Witam wszystkich
Mam dość nietypowy objaw z którym nie mogę sobie poradzić i gorąco liczę ze ktoś się zlituje .
Mianowicie chciałem skasować licznik przeglądu i tak go skasowałem że do najbliższego przeglądu mam teraz 25 miesięcy i 1000 km. do przejechania , więc postanowiłem go skasować jeszcze raz ale niestety nie mogę i pokazuje mi EU11 . Czy może ktoś miał takie objawy i wie jak sobie z tym poradzić nie odwiedzając ASO ( w cenie 170 zł. za skasowanie licznika )

Temat walkowany w dziale Outlandera w nieskonczonosc. Poszukaj.......

lexus - 05-06-2014, 13:12

bez muta chyba się nie da
Hubeeert - 05-06-2014, 13:26

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1732801.html
lexus - 05-06-2014, 21:24

ja tak próbowałem i :butthead: wyszło 25 m-cy :lol:
mitsu00 - 05-06-2014, 21:41

lexus napisał/a:
ja tak próbowałem i :butthead: wyszło 25 m-cy :lol:
Bo sie nie da ta metoda dokladnie wyresetowac i km i miesiecy do nastepnego przegladu. Wielokrotnie o tym wczesniej pisalem. Tylko MUT:em poprawnie sie to ustawi. Ja sam sobie te rzeczy robilem, ale mialem Lexie (odpowiednik MUT-III do wersji z silnikami PSA) i wszystko pieknie dzialalo wlacznie z pelna diagnostyka, odczytem bledow i kodowaniem funkcji i ustawien w kompie auta. Rowniez reset przegladow :wink:
paweldm - 14-07-2014, 13:00

Czy za każdorazowo trzeba podłączać pod kompa, czy można raz ustawić kompem i póżniej już zawsze skasować przyciskiem?
mitsu00 - 14-07-2014, 18:54

paweldm napisał/a:
Czy za każdorazowo trzeba podłączać pod kompa, czy można raz ustawić kompem i póżniej już zawsze skasować przyciskiem?
Trzeba podpiac pod tester za kazdym razem.
paweldm - 14-07-2014, 19:32

To po co ta procedura zerowania przyciskiem??
mitsu00 - 15-07-2014, 10:08

paweldm napisał/a:
To po co ta procedura zerowania przyciskiem??
Tez sie zastanawiam. W autach europeiskich napewno nie dziala prawidlowe zerowanie i miesiecy i km rownoczesnie.
paweldm - 15-07-2014, 13:08

W instrukcji jest to opisane, a w rzeczywistości nie działa. Czy ktoś z Mitsubishi czytał wogóle tą instrukcję obsługi. Cziekawe ile jeszcze jest takich kwiatków w instrukcji?
Zastanawiam się nad złożeniem zapytania do MMCP dlaczego tak jest.

DJ Fazi - 15-07-2014, 21:41

Mi się jakoś udało odnowić okres i dystans do nowego przeglądu. Może mój jest jakiś wadliwy ?
rezon - 16-07-2014, 10:34

paweldm napisał/a:
"Pisz Pan na Berdyczów". Wg Pana J. z MMC wszystko w Mitsu jest najlepsze, najsolidniejsze, najuczciwsze, itd.... i tylko kierowcy psują samochody ;)
13zbyszek13 - 16-07-2014, 11:48

rezon napisał/a:
paweldm napisał/a:
"Pisz Pan na Berdyczów". Wg Pana J. z MMC wszystko w Mitsu jest najlepsze, najsolidniejsze, najuczciwsze, itd.... i tylko kierowcy psują samochody ;)

Święta prawda miałem niegdyś przyjemność prowadzić korespondencję.

paweldm - 22-07-2014, 13:19

Pół roku mam miśka i przez takie pierdoły jak w temacie, problem ze spolszczeniem komputera, z uaktualnieniem mapy, dziwnymi zarówkami, itp. wiem, ze to będzie mój ostatni misiek.