To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Pomoc przy wyborze lancer 1,8

ceclor - 05-06-2014, 00:39
Temat postu: Pomoc przy wyborze lancer 1,8
Witam

Wacham się z kupnem samochodu. Wybór w tym momencie padł na Mitsubishi.
Konkretnie Lancer po roku 2010 z silnikiem 1,8.
Do wydania kwota w granicy 40 tys zł.

a) Czy za ta kwote jest ralna szansa na sprawne, pewne 4 letnie auto?

Co sadzicie o :

b) Lancer 1,8 ( 2010)

c) Lancer 1,8 (2009)

Czy warto kupić to przykładowe auto z 2010 zakupione w 2011. Czy bogatsza wersje z 2009 roku.?
W czym tak naprawde jest największa różnica, miedzy tymi modelami.
I na co powinno zwrócić uwagę przy zakupie tych modeli.

Dzieki za pomoc.

RalfPi - 05-06-2014, 07:40

Oba są warte rozważenia.
Ja mam zadbanego Lancera SB z gazem z niedużym przebiegiem i znając samochody Kolegów z Forum i swój, wiem, że cena około 40kzł to realne cena zadbanego Lancera z 2010 (ale przez szroty z rynku może spaść..).
Wciągaj śmiało tego z 2009 - wygląda fajnie i prawdopodobnie został w rozliczeniu..
Zadzwoń, pogadaj..
Tak najogólniej
Na co zwrócić uwagę - stan techniczny i czy nic nie było wymieniane (szyby, koła, maska, drzwi, zderzak). Sprawdź czy nie ma rdzy. (jak się nie znasz, to poproś o pomoc dobrego znajomego).
Jeżeli przebieg jest realny - wciągaj śmiało!

ashantiel - 05-06-2014, 12:20

Oba są fajne, ale czerwony jest z wyższej wersji (dodatkowo alufelgi, klima elektroniczna i kilka pierdół). Do tego zastanów się nad kolorem lakieru (wiem że to głupie, ale niektórzy mocno narzekają na czarny kolor i jego niewdzięczność w utrzymaniu).
Na pewno umów się i przejedź każdym z nich. Jednak samochód się czuje i kultura jazdy poprzedniego kierowcy mogła minimalnie wpłynąć na aktualne własności silnika.

Zobacz stan techniczny, wszystkie papiery pojazdu (skoro 1 wlasciciel w obu przypadkach), ksiazki serwisowe. Zobacz czy nic nie skrzypi, piszczy w samochodzie i powodzenia :)

Mareczek - 05-06-2014, 15:50

Potarguj się może trochę z tym właścicielem:
http://allegro.pl/mitsubi...4270667426.html
Jak nie chcesz kół zimowych to przez telefon opuszcza cenę o 2000zł :wink:

ceclor - 06-06-2014, 16:20

Dzieki.

Widze ze duzo traca te samochody na wartosci 10 tys przez 2 lata

A czym te wersje sie roznia, kotrola radia na kierownicy i alufelgi to dla mnie laika najwieksze roznice.

piker - 07-06-2014, 01:05

ceclor napisał/a:
Dzieki.

Widze ze duzo traca te samochody na wartosci 10 tys przez 2 lata

A czym te wersje sie roznia, kotrola radia na kierownicy i alufelgi to dla mnie laika najwieksze roznice.

10000zł po dwóch latach to dużo? Skoro gminna wieść niesie, że pojazd trzyletni jest wart +/- 50% wartości początkowej. A patrząc na ogłoszenia to za 30000zł to można kupić Lancera co najwyżej z początku produkcji.
Co do różnic to wejdź na stronę i porównaj. Choć teraz będziesz miał tylko inform i invite. Oprócz tego co wymieniłeś w invite masz klimatyzację automatyczną, skórzaną kierownicę i lewarek, lusterka i klamki w kolorze nadwozia, w 1.8 może być tempomat, czujnik zmierzchu i deszczu, światła przeciwmgielne.

ceclor - 09-06-2014, 16:34

Czerwony odpal z kretesem.. liczne wgniecenia i mocne przetarcie na lewym przednim boku.. ktos musial sie nim uczyc jezdzic..

szukam dalej, gdyby ktos mial namiar na zadbanego 1.8 po 2009 r, smialo pisac
dzieki

Candles - 09-07-2014, 04:05

A czarny dlaczego odpadł?