[XX-92]Colt C50 i starsze - 4g63 SOHC
MattOmer - 07-06-2014, 06:14 Temat postu: 4g63 SOHC Cześć Wam! Mam pytanko odnośnie silnika 4g63 SOHC, jak on się sprawuje i jak z jego wytrzymałościa, udany silnik czy raczej padaka?
robertdg - 07-06-2014, 08:02
4G63 to dwulitrowy motor, w wersji SOHC to nawet fajnie to jeździ, z zadbanym silnikiem nie powinno być problemu.
Pomijam fakt, że w tej wersji Colta i starszych to on raczej nie występował, więc domyślam się, że może chodzi o jakiś SWAP
jerzyk1 - 07-06-2014, 14:02
co do 4g63 to trzeba szukać 6bolta bo jest bardziej wytrzymały.
MattOmer - 10-06-2014, 09:47
WITAM! piszę bo chcę żebyście wiedzieli,ze projekt idzie do przodu:D mam pytanka do Was i licze na jakieś sensowne odpowiedzi. Mianowicie w piątek bylem zobaczyć jednego Galanta na złomie,patrze a w nim 4g63 tylko,że SOHC. Przeglądałem coś niecoś opini na temat tego silnika i są bardzo dobre,wiec kupiłem go bo i tak to zawsze lepiej niż to 1.5. Jest w dobrym stanie i wgl, dzisiaj pojechałem na szrot i mialem wyciągnąć silnik ale byl taki skwar,że nie mogłem wgl skupić się. Ale wyjalem już wiązkę i patrze a tu dwie sondy lambda, możecie mi powiedzieć jak ja obejść podczas gdy mam zamiar uturbić silnik, wiem,że trzeba emulację wtedy w kompie zrobić,jak Wy na to się zapatrujecie?:) jescze postaram się wrzucić foty bo tez mam kilka pytań do Was;)
Teraz wszystko fajnie, ale posiada ktoś schematy z wiązką ? albo mógłby pomóc coś w tym temacie biedny Galant kombi został rozebrany do zera a teraz jego serce trafi do mojego colta.
|
|
|