To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] System stabilizacji trakcji-problem po wymianie ak

andreassi - 08-06-2014, 01:02
Temat postu: [3.2 DID] System stabilizacji trakcji-problem po wymianie ak
Witam.
Po wczorajszej wymianie akumulatora nie gaśnie żółta kontrolka od systemu stabilizacji trakcji. Nie ma żadnej reakcji na przełączanie przełącznikiem. Przed wymianą wszystko było ok. Po uruchomieniu silnika kontrolka gasła, system działał poprawnie, przyhamowywał koła jak trzeba, przełącznik wyłączał system itd.
Proszę o pomoc. Czego szukać, czy są jakieś bezpieczniki? Może coś się zjarało podczas wymiany?

wojtyszka - 08-06-2014, 09:13

u mnie po odolaczeniu akumulatorów i ponownym podłączeniu kontrolka trakcji również sie włącza , ale po przejechaniu kilkusset metrów i ponownym uruchomieniu silnika kontrolka sie wyłacza.
mysle ze nic Ci sie nie spaliło, cierpliwosci jeszcze chwila kilka przejechanych metrów i sie wyłaczy :)

Martynapce - 08-06-2014, 10:07

u mnie też tak było z 1,5 km przejechałam i dopiero zgasło.
,

andreassi - 08-06-2014, 11:29

Witajcie.
Już wszystko w porządku. Właśnie wróciłem z przejażdżki. Wczoraj po wymianie aku tylko wokół domu próbowałem autko. Rundka z prędkością powyżej 40-50km/h i mogłem już włączyć przyciskiem. Teraz już działa jak wcześniej, czyli na postoju i podczas jazdy z prędkością do 40km/h mogę włączać i wyłączać system.
Akumulator wymieniłem na Bosch Silver S4 95Ah, 830A. Autko teraz pali na dotyk. Na razie rozrusznika nie ruszam, a przed wymianą aku myślałem, że też to on jest winny słabemu kręceniu.
Jeszcze tylko wszystkie poduszki, oleje, hamulce... Mam nadzieję, że to wystarczy, żeby trochę pośmigać bez napraw. Ciągle zastanawiam się jeszcze nad zbiornikiem, ale nie widziałem jeszcze stanu filtra i paliwa, dopiero w tygodniu mechanior będzie działał.
Poprzednie Pajero II było prostsze, tu już trochę więcej elektroniki. Mam to autko od niedawna i pewnie jeszcze nie jedno mnie zaskoczy.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam.

TangoKK - 08-06-2014, 22:12

andreassi napisał/a:
Poprzednie Pajero II było prostsze, tu już trochę więcej elektroniki. Mam to autko od niedawna i pewnie jeszcze nie jedno mnie zaskoczy.

No zaskoczy Cię jak nie wymienisz zbiornika :mrgreen: I nie będzie to miłe zaskoczenie :mrgreen: