Off Topic - Dziabnęli mnie
Moominek - 21-10-2005, 10:10 Temat postu: Dziabnęli mnie Chyba będe miał nieco drogą fotkę miśka Od niedawna w Legionowie straż miejska kursuje i ustawia fotoradar w różnych miejscach. Wczoraj postanowiłem jeździć przepisowo, bo spalanie miśka chciałem obniżyć i pech chciał, że na ograniczeniu 50 licznik mój wskazał 70 . Za zakrętem stali i za późno ich zauważyłem Do tego rada schowali za własnym (nieoznakowanym) autem stojącym na poboczu. Ten jeden radar w naszej mieścinie narobił już trochę rabanu. Ludzie zaczynają jeździć zgodnie z ograniczeniami tam, gdzie te ograniczenia są zupełnie bez sensu. Np. ograniczenie do 50km/h na terenie zabudowanym!! Albo do 40km/h, gdzie podstaw brak, bo inne skrzyżowania bez ograniczeń są o wiele bardziej niebezpieczne.
Hubeeert - 21-10-2005, 10:28
Moominek nieważne dlaczego ale zaczynasz jeździć przepisowo
Anonymous - 23-10-2005, 17:30
no mnie drapli przedwczoraj... 100 zł i 4 punkty, 2 km od domu :/
trzeba nowy antyradar kupić, nie ma co
piwkotom - 24-10-2005, 13:54
Ja sie chyba przedwczoraj nacialem w gdansku/sopocie. Niedawno postawili i nie wiedzialem Ale moze byla tylko puszka?
TNT - 24-10-2005, 14:02
A ja poki co to sie specjalnie nie boje bo cos moje auto wyczowa i gada do mnie a ja pokornie slucham. Mimo ze zmienilem auto na szybsze i przystosowane do szybkiej jazdy zwolnilem i nie pedze juz tak jak niegdys ale piszczalka i tak sie przydaje.
Hubeeert - 24-10-2005, 14:52
TNT napisał/a: | zmienilem auto na szybsze i przystosowane do szybkiej |
Ty zmieniłeś
Anonymous - 24-10-2005, 14:55
piwkotom napisał/a: | Ja sie chyba przedwczoraj nacialem w gdansku/sopocie. Niedawno postawili i nie wiedzialem Sad Ale moze byla tylko puszka? |
dziala, tylko mogl juz wypstrykac wszystkie fotki
Krzyzak - 24-10-2005, 15:39
deenbe napisał/a: | piwkotom napisał/a: | Ja sie chyba przedwczoraj nacialem w gdansku/sopocie. Niedawno postawili i nie wiedzialem Sad Ale moze byla tylko puszka? |
dziala, tylko mogl juz wypstrykac wszystkie fotki |
ten koło stacji benzynowej Statoil (tzn. stacja po drugiej stronie?) - mi się jeszcze nie zdarzyło jechać tam szybciej niż 40 km/h - korki są tam nawet w nocy
Anonymous - 24-10-2005, 15:56
ten obok stacji BP w sopocie, statoil troche dalej jest;)
piwkotom - 24-10-2005, 18:15
deenbe napisał/a: | piwkotom napisał/a: | Ja sie chyba przedwczoraj nacialem w gdansku/sopocie. Niedawno postawili i nie wiedzialem Sad Ale moze byla tylko puszka? |
dziala, tylko mogl juz wypstrykac wszystkie fotki |
tos mnie pocieszyl
ale jestem dobrej mysli, jakies pol roku temu zjezdzalem sobie ta dwupasmowka z Rebiechowa do Wrzeszcza z gorki, wskaznik pokazal mi 118, zadowolony, bo tam nielatwo tyle, next dzien wracalem z Obi patrze a tam oprocz wskaznika predkosci stoi kolega "pstrykacz", ciary mnie przeszly straszliwe, ale jak dotad cisza
a przedwczoraj to chodzilo o ten co stoi jak sie jedzie z Sopotu do Gdanska, prawie na wylocie z Sopotu, kawalek dalej po lewej jest salon Hondy, KFC, chyba Statoil i Chata z wiejskim zarelkiem (mniam )
Anonymous - 24-10-2005, 18:25
piwkotom napisał/a: | wskaznik pokazal mi 118, zadowolony, bo tam nielatwo tyle |
Na pozniejszych zakretach na slowackiego wieksze predkosci osiagnac mozna, jedna z moich ulubionych tras;)
Moominek - 25-10-2005, 08:43
O! To w klimatach prawie trójmiejskich. Tego lata jechałem do Władka i tuż przed zygzakiem w lasku zaraz za skrętem na Władysławowo jest dość ostry zakręt. Nigdy tam się nie zwalniało do tylu do ilu ograniczyli. A tu niespodziewajka, lecę sobie 70 na luzie, widzę znak, ze jakiś fotoradar, uśmieszek, a potem krzywa minka, bo faktycznie tam był ale chyba nie "dziabnął" jesień za pasem, a poleconego w skrzynce nie ma
Anonymous - 25-10-2005, 08:48
Moominek napisał/a: | O! To w klimatach prawie trójmiejskich. Tego lata jechałem do Władka i tuż przed zygzakiem w lasku zaraz za skrętem na Władysławowo jest dość ostry zakręt. Nigdy tam się nie zwalniało do tylu do ilu ograniczyli. A tu niespodziewajka, lecę sobie 70 na luzie, widzę znak, ze jakiś fotoradar, uśmieszek, a potem krzywa minka, bo faktycznie tam był ale chyba nie "dziabnął" jesień za pasem, a poleconego w skrzynce nie ma |
Ja już 3 raz do komornika jadę w tym miesiącu :cry::cry: ... Chyba poprawia się ściągalność
Anonymous - 25-10-2005, 08:51
zdjęcie z fotoradaru powinno dojść w max 6 tygodni.
policja ma 4 tygodnie od wykonania zdjęćia na jego obróbkę i stalenie kierowcy, później 2 tygodnie na dostarczenie wezwania.
pozdrawiam
Krzyzak - 25-10-2005, 09:41
piwkotom napisał/a: | Chata z wiejskim zarelkiem (mniam ) |
Dokładnie - też tam lubię chodzić. Fakt - tanio nie jest, ale za to żarko i obsługa na najwyższym poziomie. Polecam miód pitny podawany na gorąco - ciągle podgrzewany przez świeczkę.
|
|
|