To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Sposoby montażu tablicy rejestracyjnej w Galancie

spidernet - 21-06-2014, 21:16
Temat postu: Sposoby montażu tablicy rejestracyjnej w Galancie
Interesuje mnie głównie przód i sposoby montażu w wersji zderzaka sportedition. Kwadratowa tablica nie powala wyglądem. Widziałem na youtube, że jeden z galantów miał zamontowaną tablicę z boku przedniego zderzaka... Być może to jakiś kit montażowy :roll: Czy ktoś z was zna jakieś ciekawe sposoby montażu tablicy z przodu auta? Zdaję sobie sprawę, że najlepiej mieć tablice z californii, aby spasowały się idealnie w gniazdo blach. Niestety Polska słynie z "innego klimatu", tym samym rozmiar tablic nie współgra z wizualem auta niestety... stąd powstaje wątek ;)
artufcb - 22-06-2014, 10:10

Ja mam u siebie taką metalowa nakladke szeroką na tablice przymocowana na tym kwadratowym polu na zderzaku
spidernet - 22-06-2014, 11:23

Niezbyt to oryginalne, nie wspominając o estetyce. Można pokusić się o usunięcie stelaża i montaż bezpośrednio na zderzaku w ramce. Ale rozmiar tablicy i tak przytłacza... Coś mi się wydaje, że w tym przypadku prawo rejestracji pojazdów nie jest zbyt elastyczne :doubt:
radek79 - 22-06-2014, 11:32

jest jeszcze trzecia opcja, kupić sobie tablice z allegro od sprzedających Szwajcarskie tablice, z przodu jest bardzo mała i idealnie mieści się w wycięcie w zderzaku,minusy to nasza policja przy kontroli może zabrać dowód rejestracyjny
eremita - 22-06-2014, 11:43

Najlepiej blachy na miskach wygladaja w klubowych ramkach. :twisted: mam kumpla co w bmw z przodu nie ma blachy zderzak tak zrobil ze nie ma miejsca. W przypadku kontroli pokazuje blach z pod siedzenia i mowi ze odebral wlasnie od lakiernika i musi kupic ramke:) juz tak od roku jezdzi :roll:
spidernet - 22-06-2014, 11:46

Ktoś z was wie do jakiego formatu tablic fabrycznie przygotowany jest zderzak?
radek79 - 22-06-2014, 15:13

spidernet napisał/a:
Ktoś z was wie do jakiego formatu tablic fabrycznie przygotowany jest zderzak?

do każdych, nie obraź się ale zadajesz głupie pytania

spidernet - 22-06-2014, 15:30

Nie wydaje mi się aby było to głupie pytanie, raczej wyczerpuję temat :p Ramka na tablicę ma wymiar ok. 33x11cm, a więc nie do każdego formatu pasuje wnęka. Tak czy inaczej Twoja podpowiedź jest pewnym rozwiązaniem. Kojarzysz może czy oprócz zatrzymania dowodu rejestracyjnego grozi coś więcej?
radek79 - 22-06-2014, 15:53

spidernet napisał/a:
Kojarzysz może czy oprócz zatrzymania dowodu rejestracyjnego grozi coś więcej?

100zł mandatu,wizyta na ponownym przeglądzie kolejne 100zł

robertdg - 22-06-2014, 15:59

spidernet napisał/a:
Nie wydaje mi się aby było to głupie pytanie, raczej wyczerpuję temat :p
Pod względem prawnym jak najbardziej, tablice bez unormowanego formatu bez znaku legalizacyjnego, informacje znajdziesz w taryfikatorze. Było o tym wspominane w róznych programach motoryzacyjnych, że czyn taki mozna potraktować jako fałszerstwo tablicy za co grozi oczywiście mandat i zatrzymanie dowodu, prawidłowo pojazd powinien być zatrzymany na pargingu policyjnym (czyli dodatkowy koszt lawety plus depozyt)
spidernet napisał/a:
Ramka na tablicę ma wymiar ok. 33x11cm, a więc nie do każdego formatu pasuje wnęka.
Dlatego do wnęki jest zastosowany adapter, bo w róznych krajach inaczej wyglądają tablice a adapter pełni fukcje uniwersalną dla montazu tablic.
Zgodnie z zasadami wątek ten powinien wylądować w smietniku

spidernet - 23-06-2014, 17:24

Jak się zorientowałem to format włoski tablic. Szkoda, że w PL nie można takowego kupić w urzędzie :?
lutekwwl - 11-11-2016, 11:00
Temat postu: [EA2A] Podkładka pod tablicę rejestracyjną TYŁ
Czółko. Mam pytanie odnośnie podkładki pod tablicę rejestracyjną na tyle. Kupiłem gadżety mitsumaniaków, między innymi ramki na tablice rejestracyjne. Z przodu mam tak jakby jakąś gumę do której dokręcam ramkę, natomiast z tyłu jest goła blacha, z otworami które za cholere nie pasują w jakikolwiek sposób pod ramkę ( są zbyt szeroko ). Czy mam wiercić nowe otwory w karoserii czy najlepiej zakupić tego typu gumę? Nadwozie sedan.
robertdg - 11-11-2016, 12:53

Z przodu fabrycznie jest blacha dystansowa do montażu tablicy, z tyłu bezpośrednio wkreca sie w klape, jeżeli nie chcesz wiercic w klapie to przewierc w ramce i daj podkładki , gumy mozesz przykleic aby ramka nie wibrowała
lutekwwl - 11-11-2016, 13:15

Dziękować, na dniach będę coś kombinował :)