Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Problem rozgrzanego silnika maks 3 tyś obrotó
Brion - 22-06-2014, 13:37 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Problem rozgrzanego silnika maks 3 tyś obrotó Witam siedziałem szukałem, czytałem i nie znalazłem odpowiedzi jeśli temat jest powielony to przepraszam ... mam problem a mianowicie na zimnym silniku samochód mi ładnie pali ładnie chodzi problem się pojawia po przejechaniu około 100 km a może i mniej a mianowicie nie wchodzą wysokie obroty tylko na początek maks 3 tyś. obrotów i się dusi przy czym ma kosmiczne spalanie później już maks 2tyś. obrotów a jak się zatrzymałem to maksymalna ilość obrotów wygląda tak zobacz film ... jak zgaszę na pięć minut mogę przez chwilę znowu pędzić a później jadę znowu 80km/h albo wolniej żebym mógł jechać ... jeżeli ktoś się spotkał z taką sytuacją proszę o pomoc
mechanior - 22-06-2014, 13:53
Musisz auto podłączyć pod kompa. pada ci zapewne ktoryś z czujników problem może się
pogłębiać ! lub sonda?
MichciuGT - 22-06-2014, 14:00
Możesz pojechać do jakiegoś dobrego warsztatu i powiedzieć żeby podłączyli się pod komputer
komputer przestawia się w tryb awaryjny i nie pozwala >3000rpm
- spinaczem sprawdź błędy
- prawdopodobnie przepustnica do przeczyszczenia i przy okazji kanały/rurki które idą do czujników
- evoscanem możesz sprawdzić parametry pracy i ustawienie przepustnicy
robertdg - 22-06-2014, 14:05
Wymrugaj kody błedów http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981
|
|
|