To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Space Stara - MSS 1.3 1999 Płock - prośba o opinię

virus1982 - 26-06-2014, 18:28
Temat postu: MSS 1.3 1999 Płock - prośba o opinię
Witam. Chciałbym prosić o opinię na temat tego egzemplarza.

http://otomoto.pl/mitsubi...-C33581085.html

Z góry dziękuję.

zet-em - 27-06-2014, 13:25

Wizualnie, chyba godny tej ceny ale najważniejszego nie widać - przebieg, pod maską i ,,pod podłogą".
Wygląda na zadbany, ale naprawdę warto dać parę złotych dobremu mechanikowi i bardzo szybko znajdzie ,,czułe punkty" tego auta (oby ich nie miał).
Pozdr :)

virus1982 - 28-06-2014, 07:42

zet-em napisał/a:
Wizualnie, chyba godny tej ceny ale najważniejszego nie widać - przebieg, pod maską i ,,pod podłogą".
Wygląda na zadbany, ale naprawdę warto dać parę złotych dobremu mechanikowi i bardzo szybko znajdzie ,,czułe punkty" tego auta (oby ich nie miał).
Pozdr :)

Dzięki za pomoc. A odnośnie ceny, bo nie będę ukrywał, że w tych modelach orientuję się słabo - czy ta cena jest mocno okazyjna (czyli podejrzana)? Bo porównując z innymi ogłoszeniami ciężko stwierdzić.

zet-em - 28-06-2014, 12:51

Moim zdaniem, cena nie wzbudza podejrzeń.
Mój jest bardzo podobny pod względem rocznika (tylko wyposażenie Avance), dwa lata temu dałem za niego 8400 i nie żałuję wydanej sumy.
Bardzo solidny a przede wszystkim oszczędny - w trasie oscyluje w granicach 5,2 l/100 km.
Silnik wystarczająco mocny jak na swoją pojemność, co roku buszuję po serpentynach Bieszczad i Słowacji bez żadnych problemów, ale jeśli jesteś ,,Kubicą" to szukaj coś mocniejszego :)
Awarie? To tylko tzw. ,,pierdółki" - klamka, siłownik klapy bagażnika, wycieraczki i...to wszystko.
Tylko, że mój miał 146 tys przebiegu, autentyczną książkę serwisową a nie wiem jak jest w przypadku o którym mówimy.
Pozdrówki i udanej transakcji :)

tomwasz - 28-06-2014, 22:58

Nie ma fabrycznego radia więc komputer nie będzie podawał wszystkich danych. Wg mnie najistotniejsze to co to za instalacja LPG. Ile lat ma butla? Ale jak handlarz da gwarancję to nie ma co szukać dziury w całym. To tylko samochód.
Bizi78 - 30-06-2014, 10:23

tomwasz napisał/a:
Nie ma fabrycznego radia więc komputer nie będzie podawał wszystkich danych.

Nie będzie pokazywał tylko danych RDS z radia :wink: .

rumcajs83 - 30-06-2014, 11:07

Jak już wcześniej forumowicze pisali warto naprawdę zobaczyć podłogę MSS. wiem to ze swojego doświadczenia. tak autko całkiem fajne :)