[97-04]Galant EAxA/W - Głosniki wysokotonowe w EA
Anonymous - 04-02-2007, 10:47 Temat postu: Głosniki wysokotonowe w EA Witam
Z tego co widze niektore EA byly wyposażone fabrycznie w głośniki wysokotonowe montowane w drzwiach przy lusterkach zewnętrznych.
Niestety moj nie posiada tej opcji.Czy mimo ich braku instalacja jest juz pociagnieta?Gdzie ewentualnie moglbym dostac takie zaslepki bo same glosniki to juz pewnie mniejszy problem bo sa wymienne.Przynajmniej tak mi sie wydaje.Ewentualnie moze ktos z Was ma do sprzedania taki komplecik
pozdr.
xcracing - 04-02-2007, 11:10
Zaślepki z miejscem na głośniki możesz znaleźć na Allegro, tam jest kilka Galantów na części rozsprzedawanych, może któryś będzie miał takowe.
Co do instalacji, to nie mam pojęcia niestety.
Bartek - 04-02-2007, 17:37
Instalacji na 99% nie ma - na różne wersje są różne wiązki drzwiowe..... ale podłączenie się do głośnika w drzwiach to zadanie dla przedszkolaka .
Dokupienie tych "gwizdków" oryginalnych nie będzie proste - tylko baaardzo nieliczne auta były w nie wyposażone - był to element na zamówienie, dostępny tylko z wysokimi modelami audio....
Anonymous - 04-02-2007, 18:30
Dzieki za odpowiedzi
Tak sie wlasnie domyslalem ,ze instalacji moze nie byc.Co do podlaczenia sie w glosnik drzwiowy to nie ma problemu tylko bolesne jak dla mnie jest zdejmowanie tapicerek bocznych.Jak zanam zycie to za chwile peknie jakis zaczep albo po zlozeniu zacznie jakis swierszcz grac w drzwiach
A jak juz mam je zdejmowac to wymienie sobie w takim razie glosniki na jakies porzadne bo to co jest obecnie to chyba nie wie co to wysokie tony.
Anonymous - 04-02-2007, 20:47
Instalacji nie ma na 100% - wiem, bo robilem gwizdki u siebie (tez cierpialem na ich brak). Zdjecia tapicerki tez sie obawialem, w tym przypadku jest to baardzo proste i bezbolesne. Nic sie nie polamalo i nic sie po zabiegu nie telepie. Kup jakis zestaw tweeterow z obudowa (przydatna funkcja ustawiania ukierunkowania glosniczka), przez zaslepke lusterka robisz tylko dziurke, zeby przeszedl kabelek i ciagniesz do glosnika w drzwiach. Glosniczek na tasme swustronna do zaslepki i wsio. Banal
P.S. Przy okazji miej cos do uszczelnienia folii izolujacej wode wewn. drzwi - u mnie byla troche podarta wiec przy okazji ja naprawilem.
Anonymous - 04-02-2007, 21:45
czyli mowisz ,ze zaczepy sa solidne?
dzieki za info
A glosniki w drzwiach wymieniales moze?
Anonymous - 04-02-2007, 23:40
Si senior.
Nie, nie wymienialem - Trociniarz wymienial.
yaro1976 - 05-02-2007, 09:14
Bartek napisał/a: | Instalacji na 99% nie ma - na różne wersje są różne wiązki drzwiowe..... ale podłączenie się do głośnika w drzwiach to zadanie dla przedszkolaka .
Dokupienie tych "gwizdków" oryginalnych nie będzie proste - tylko baaardzo nieliczne auta były w nie wyposażone - był to element na zamówienie, dostępny tylko z wysokimi modelami audio.... |
no właśnie czy można stwierdzić co siedzi w środku, jakie głośniki?
mam właśnie takie seryjne tweetery, a całośc coś mi wygląda, gra jak dośc dobry sprzęt, choś audiofilem nie jestem.
pzdr
xor - 05-02-2007, 09:27
Też mam te wysokotonowe - widać Sport Edition miały je w standardzie.
I również mam bardzo pozytywne wrażenia odnośnie jakości głośników.
Bartek - 05-02-2007, 11:19
xor napisał/a: | Też mam te wysokotonowe - widać Sport Edition miały je w standardzie. |
Nie wszystkie SE miały syczki
Anonymous - 10-02-2007, 00:04
Dzisiaj założyłem nowe głośniki do drzwi.JBL serii GTO .Włożyłem 13cm czyli taką samą srednice jak byla oryginalnie.Głośniki ktore byly fabrycznie wyglądają jak ostatnie nieszczescie i oczywiscie nie posiadaja wysokotonówki.Glownie tez dlatego wymienialem.No ale jakie rozczarowanie po zalozeniu nowych.Totalnie sie zalamalem.
Co z tego ,ze teraz wysokich mam tyle ,ze krew idzie z uszu jak poprostu najnormalniej w swiecie stracile mi sie bas.Niby JBL i to GTO w dodatku a gra fatalnie ,sypie wysokimi a basu zero .Juz na radiu podciagnalem ale wiele nie pomoglo.Malo tego- jak podglosnie mocniej to zaczynaja tłuc i charczec.Co za badziewie.Fakt faktem ledwie je przykrecilem bo sa ciut mniejsze o d oryginalu (chodzi o mocowania) i nie sa moze tak uszczelnione jak tamte ale nie wierze ,ze az taka byla by roznica.Zrobilem blad kupujac je ,mialem zostawic tamte ktore pieknie graja base i dokupic same wysokie do lusterek.NO ale coz.......
Marcino - 10-02-2007, 08:40
Ja bym je uszczelnił w dwiach i wytłumił dzwi, zamiast folii dac maty głuszace i zrobic komore dla głosnika, powinno pomoc.
Pozdr
marcinzam - 05-09-2010, 11:26
może ktoś zrobić fotkę tych oryginalnych sykaczy ?
Marti - 05-09-2010, 11:57
Bartek napisał/a: | tylko baaardzo nieliczne auta były w nie wyposażone - był to element na zamówienie, dostępny tylko z wysokimi modelami audio.... |
trafiają się sporadycznie choć ja mam 2.0 z 98r. i są - w zestawieniu z 4x15w w drzwiach grają naprawdę przyzwoicie - porównywałem kiedyś ori głosniki w volvo v70 i nie mamy się czego wstydzić.
marcinzam napisał/a: | może ktoś zrobić fotkę tych oryginalnych sykaczy ? |
chcesz foto bebechów? - bo z zewnątrz nie ma sprawy - jak cyknę to załaduję
marcinzam - 05-09-2010, 12:04
wystarczy z zewnątrz bo mam zamiar je kupić tylko nie wiem jak wyglądają
|
|
|