To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.5TD] "bulbanie" w chłodnicy

dedunio1 - 03-07-2014, 18:42
Temat postu: [2.5TD] "bulbanie" w chłodnicy
Witam.
Sory, że męcze was czasami głupimi pytaniami ale jak czegoś nie mogę znaleźć na forum tym lub innym to poprostu pytam.
Od jakiegoś czasy słychać u mnie bulbanie w chłodnicy. Tzn jak pojeżdżę tak, żeby auto się nagrzało i wyłączę silnik to co jakiś czas słychać jak gdzies w chłodnicy zapierdzielają bąbelki powietrza. Zauważyłem też że ubyło mi ok 1l wody z chłodnicy. W chłodnicy nie widać oczek oleju ani w oleju wody. Co to może być?

milo - 05-07-2014, 16:43

Albo masz zapowietrzony układ w co wątpię albo uszczelka pod głowicą puszcza , jak jest podczas pracy silnika w zbiorniczku wyrównawczym idą bąbelki powietrza :?:
dedunio1 - 05-07-2014, 20:35

Auto chodzi normalnie poza tym, że trzepie na zimnym silniku (ale to wybite poduszki) pęcherzyków powietrza nie zauważyłem. Problem pojawił się po tym jak płukałem chłodnicę (strasznie zasyfiona. Płukałem ją ze 10 razy i jak już leciała czysta woda to zalałem do pełna. Od tamtej pory "bulba. Po wyłączeniu auta słychać taki szum-syk i jak bąbelki zapierdzielaja gdzies po układzie.
skalniak - 16-07-2014, 00:14

możesz mieć walnięty termostat ale to żadka przypadłoś,ja miałem ten problem w samochodzie dostawczym,wsypałem dwa opakowania proszku do uszczelniania układu chłodzenia i problem zniknął po 200kilometrach i do dzisiaj mam spokuj a miną ponad rok,spróbuj tego napewno nie zaszkodzi,tylko wsyp do węża łączącego silnik z chłodnicą.Pozdrawiam
Heilsberg - 16-07-2014, 00:53

Uszczelka pod głowicą poleci w ciągu max miesiąca.