Nasze Miśki - Samuraj Galant z Białegostoku
mitsuMASAbishi - 09-07-2014, 17:50 Temat postu: Samuraj Galant z Białegostoku Witam, siema, dzień dobry!
Na wstępie się przedstawię. Jestem Michał, 23 lata. Mieszkam w Białymstoku od kilku lat. Dotychczas śmigałem Niemcami. Opel, BMW. Dlatego dosyć sceptycznie podszedłem do samuraja. Ale pojechałem z kolegą mechanikiem po "okazje"... no i tak wyszło, że na drugi dzień pojechałem po auto.
Jeżdżę nim od 2 tygodni i jestem zachwycony. Ma kilka defektów i wad lecz mimo, to zakochałem się
Na wstępie:
Oraz dupcia:
A więc tak wygląda z grubsza moje autko. Jest do Galant z 1997 roku. Pan od którego go kupiłem zarzekał się, iż w pierwszym roku swego życia misiek był samochodem salonowym/wystawowym. Czy prawda? Nie wiem. Wydaje mi się, że nie był "bity". Lakier wygląda ok (poza wadami, lecz o nich później). Przebieg może niski... ale stan auta świadczy o tym, że może faktycznie prawdziwy.
Pewnie nie widać przebiegu...yhy! 225000km
Co do wyposażenia:
Czyli żeby podsumować:
-Klimatronik
-4xszyba, lusterka, światła regulacja elektryka
-poduszki
-ABS, wspomaganie
-LPG sekwencja (nie krzyczeć!)
Wizualnie wszystko ok oprócz niedziałającego podświetlenia wyświetlacza klimy. Fotele i tapicerka w stanie nienagannym.
No i żeby w życiu nie było tak łatwo:
Do tego dochodzi zerwany ręczny oraz wymiana zawieszenia przód (CAŁE - zostaną amory i sprężyny). Lecz kupiłem to świadomie.
Teraz intryguje mnie:
Ktoś zna tego miśka? Generalnie jeśli tak to proszę o kontakt w celu weryfikacji oraz może informacji o stanie auta:) Jeśli ktoś tylko od tak nakleił naklejki to ja je zostawię bo sam chce dołączyć do klubu.
Aha no i MOMO:)
--------------------------------
Podsumowując proszę o kontakt ludzi którzy mają dostęp do części. Chce parę gratów:
Pypek od anteny. Zawieszenie. LEWA KOSTKA OD ŚWIATEŁ (PILNE!). Linka ręcznego.
--------------------------------
Także jeszcze raz witam kolegów z forum. Jeśli ktoś jest z Białegostoku to będę w tą niedzielę na lotnisku.
Pozdrawiam!
Anonymous - 09-07-2014, 22:30
Chyba widziałem jakiś czas temu tego galanta na allegro w okolicach Białegostoku Co do części w Białymstoku to polecam sklep Japończyk na Białówny (całkiem fajne ceny), ewentualnie Intercars ze zniżkami dla Maniaków. Zajrzyj na forum regionalne
marycjusz - 14-07-2014, 10:02
Też kojarzę tego Gala z okolic Białegostoku - bezawaryjności życzę ! Ja jeszcze polecam sklep MOTORSYSTEM, ul. Białostoczek 4 - wszystko mają, jak nie mają to na drugi dzień będą mieli i ceny spoko.
Tymczasem, bezapelacyjnie, obowiązkowo dołącz do naszej Watahy z Podlasia http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=63 ,
http://forum.mitsumaniaki...=71813&start=30
|
|
|